ЗА НЕВИКОНАНННЯ ЗАКОННИХ ВИМОГ ПРИКОРДОННИКІВ – 32100 ГРН. ШТРАФУ

32 100 гривень штрафу на трьох сплатять громадяни України, яких днями поблизу українсько-румунського кордону затримали прикордонники відділення «Великий Бичків», що на Закарпатті.

Чоловіки мали намір незаконно перетнути кордон із Румунією, аби уникнути призову за мобілізацією. У прикордоння їх привіз 26-річний місцевий мешканець автомобілем «LADA Kalina». Коли прикордонники зупинили автомобіль для перевірки, троє його пасажирів, ігноруючи законні вимоги наряду, спробували втекти.

За вчинені правопорушення, передбачені ч.2 ст. 204-1 та ч. 2 ст.185.10 КУпАП, на чоловіків склали протоколи, справу скерували до суду.

Учора Рахівський райсуд призначив українцям адміністративні стягнення у вигляді накладення штрафів одному з правопорушників – у розмірі 8500, іншим двом – 11900 та 11700 гривень. Крім того, щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією, прикордонники надіслали повідомлення до Хустського відділення поліції.

Щодо перевізника ухилянтів, то йому загрожує кримінальна відповідальність за скоєння злочину, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Прес – служба Мукачівського прикордонного загону