icon clock18.12.2015
icon eye29
Новини

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС прОведено засідання «круглого столу»

В суботу, 12 грудня, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, під керівництвом керівника апарату райдержадміністрації Юрія Продана, за участі громадськості району, проведено засідання «круглого столу» з учасниками ліквідації трагедії.
Розпочав засідання голова Виноградівської районної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Михайло Теняк, який привітав всіх присутніх і надав слово Юрію Продану.
Юрій Продан відмітив, що на сьогоднішній день на території району проживають 338 громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, в тому числі 179 ліквідаторів, 24 сім’ї користуються пільгами, внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Як зауважив керівник апарату райдержадміністрацією ведеться активна співпраця з представниками громадської організації «Союз Чорнобиль України», в тому числі проводяться зустрічі керівництва районної адміністрації з активом громадських організацій з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; щорічно, у квітні місяці проводиться організація мітингу-реквієму і проведення екуменічних панахид за жертвами трагедії; забезпечується надання матеріальної допомоги вдовам померлих чорнобильців, сім’ям інвалідів та важкохворим, оздоровлення учасників ліквідації.
Керівник апарату райдержадміністрації, відповідно до розпорядження голови Виноградівської районної державної адміністрації, нагородив грамотами за мужність, самовідданість, участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС: Олександра Івановича Єрьомкіна учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС II категорії, Йосипа Юрійовича Часина учасника ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції I категорії.
Юрій Продан висловив щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовідданість. Побажав міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя та шани вдячних поколінь.
Виноградівська РДА