icon clock09.06.2022
icon eye58
Новини Фото

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Резолюція Європарламенту рекомендувала Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.
Євродепутати вважають, що Євросоюзу слід надати Україні статус кандидата на членство в об’єднанні. Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики ЄС після агресивної війни росії проти України, ухваленій на пленарному засіданні в Страсбурзі 8 червня. За неї проголосували 438 євродепутатів, 65 – висловилися проти, ще 94 – утрималися.
Європарламент рекомендував Раді ЄС погодитися, що «Версальська декларація визнає європейські прагнення України та її заявку на членство у ЄС, а також надати їй статус кандидата до ЄС, як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України».
Крім того, Європарламент рекомендував «без зволікань надати зброю відповідно до потреб, висловлених українською владою, зокрема, використовуючи Європейський інструмент підтримки миру та координаційний центр, а також за двосторінніми угодами між державами ЄС та Україною».