icon clock21.06.2022
icon eye209
Новини Фото

Викрили розграбування надр на 270 млн грн

Служба безпеки України викрила одне з підприємств Закарпаття на незаконному видобутку та продажу цінної породи корисних копалин на 270 млн грн. Оборудку організувала компанія, що входить до австрійського будівельного концерну, акціонером якого є один із російських олігархів, внесених до санкційного списку РНБО.
За даними слідства, компанія безконтрольно продовжила роботи з видобутку андезиту після припинення дії відповідних державних ліцензій. І так само без жодних дозволів зловмисники реалізовували сировину місцевим підприємцям.
Наразі завершено проведення низки експертиз. Вони встановили, що у протиправний спосіб було видобуто більше 113 тисяч куб. метрів андезиту.
У межах кримінального провадження правоохоронці зібрали достатньо доказів для притягнення до відповідальності причетних до злочину осіб.
Директору підприємства оголошено про підозру за ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.
Документування оборудки здійснювала СБУ в Закарпатській області спільно із Нацполіцією та Управлінням стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури.
*Андезит – магматична вулканічна гірська порода, яка використовується у будівництві.

Пресслужба СБУ в Закарпатській області