Вшанували воїнів-афганців

У неділю,14 лютого, у Виноградові відзначили 27 річницю виведення радянських військ з Афганістану. Урочистості розпочалися у великому залі засідань будинку влади. Тут відбулося вручення державних нагород воїнам-афганцям – пам’ятної медалі «25 років виводу радянських військ з Афганістану». Як зазначив у своєму виступі голова райдержадміністрації Михайло Русанюк, у цій війні брало участь в загальному 620 тисяч солдат, з них третина українців, серед яких понад двісті воїнів – наших земляків. Багато хлопців полягло на полях бою. Не оминула лиха доля й Виноградівщину, адже шестеро матерів не дочекалися своїх синів. Ми вшановуємо пам’ять загиблих та висловлюємо слова вдячності тим воїнам, які повернулися з виконаним інтернаціональним обов’язком.

Голова РДА Михайло Русанюк спільно з головою районної ради Віталієм Любкою, першим заступником міського голови Василем Ціцеєм та військовим комісаром Виноградівського військового комісаріату підполковником Василем Зубатовим виконали приємну місію – вручили пам’ятні медалі ветеранам-афганцям.

Затим на центральній площі міста відбувся мітинг-реквієм, у якому взяли участь ветерани-інтернаціоналісти, керівники району та міста, представники громадськості і молодь.

«Ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять воїнів, які загинули на території інших держав та з нагоди відзначення 27-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану. Молоді хлопці йшли туди не за нагородами, а свято вірили, що виконують свій обов’язок і захищають афганський народ та мир на землі. Сьогодні неоголошена війна триває й на території нашої держави. Вже більше 400 наших земляків взяли участь в антитерористичній операції на Сході. На жаль, захищаючи цілісність нашої країни, 11 вояків – синів Виноградівщини загинули», – сказав у своїй промові Михайло Русанюк.

Детальніше читайте у газеті "Новини Виноградівщини"
Любов ТОКАЧ