icon clock12.11.2015
icon eye31
Новини

Виноградівською ДПІ протягом січня-жовтня 2015року видано громадянам 8211 карток платників податків

Протягом січня-жовтня 2015 року мешканцям Виноградівського району присвоєно 2549 реєстраційних номерів облікової картки платника податків та видано 8211 карток  платника податків.
Слід відмітити, що у випадку, якщо громадянин з релігійних чи інших міркувань бажає відмовитись від реєстраційного номера облікової картки платника податків, то про своє рішення повинен повідомити відповідний податковий орган, після чого йому у паспорті роблять відповідну відмітку. Відтак, такий платник матиме право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Адже право платників на відмову від ідентифікаційного номера збережено у Податковому кодексі України. Облік таких платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям та номером паспорта.
Формування та ведення державного реєстру фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів є однією з основних функцій органів державної податкової служби. Це забезпечує єдиний державний облік фізичних осіб, які зобов’язані сплачувати податки, збори, інші обов’язкові платежі до бюджетів у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством України.
За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі