icon clock20.11.2015
icon eye40
Новини

ВИНОГРАДІВСЬКІЙ ДЮСШ ВИПОВНИЛОСЯ 55

Урочистості з нагоди святкування ювілею Виноградівської ДЮСШ відбулися в актовій залі палацу Перені. Разом з ветеранами, нинішніми викладачами-тренерами школи та юними спортсменами його відзначити прийшли численні гості – голова районної державної адміністрації Михайло Русанюк, заступник голови райради Адальберт Сверенко, начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан, головний спеціаліст обласного управління фізичного виховання і спорту МОН України Анатолій Плєханов, виконавчий секретар Закарпатського обласного відділення НОК України Юрій Захаров, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белень.
Для  світової історії 55 років – це мить, а для спортивної школи – це ціле життя. Усім відомо, що вихованці ДЮСШ своїми досягненнями прославили наш край за межами області та країни. За ці роки школа виховала багатьох відомих і титулованих спортсменів. Серед них є чемпіони та призери, члени збірних УРСР та Радянського Союзу, чемпіони і призери Європи та світу, члени збірних команд України з різних видів спорту. Історія школи створювалася під керівництвом колишніх директорів Василя Фречка, Михайла Лендєла, Рудольфа Кузьми, Гаврила Куруца, Василя Кіша та Петра Сурдюка. Завдяки самовідданій праці сьогоднішнього керівництва та тренерів-викладачів з кожним роком все більше дітей і підлітків долучається до здорового способу життя, занять фізкультурою і спортом.
«Виноградівська ДЮСШ не тільки має достойне минуле, але й успішно розвивається, продовжуючи започатковані традиції. За період своєї діяльності наші вихованці досягли чимало значних спортивних результатів. Наразі у різноманітних секціях закладу займається понад 800 учнів та маємо філіали у 12 населених пунктах. З ними працюють 24 висококваліфіковані тренери, троє з яких є майстрами спорту», – сказав директор Іван Боршош.
За допомогою слайд-шоу учасники заходу познайомилися з історією закладу-ювіляра, згадали всіх його працівників, а також відомих вихованців, серед яких Єва Болдог, Василь Рац, Андріан Пуканич, Анжела Клєщева та багато інших.
Вітаючи колектив та вихованців з днем народження школи, Михайло Русанюк влучно відзначив, що найголовнішим в їх роботі є не тільки медалі і кубки, а турбота про здоров’я підростаючого покоління, залучення до здорового способу життя, заняття фізкультурою і спортом. Приємно, що з кожним роком все більше юнаків і дівчат стають вихованцями ДЮСШ. На святі не тільки лунали щирі привітання від гостей, а й були вручені численні грамоти, подяки та дарунки. А директор Хустської спортивної школи Василь Деяк подарував нашим спортсменам ціле нарцисове поле.
Відзнаками Виноградівської ДЮСШ, вимпелами та квітами за вагомий внесок у розвиток спорту району нагороджено цілу когорту колишніх і нинішніх тренерів, а також спонсорів та меценатів, які активно підтримують юних спортсменів Виноградівщини.
Продовжилися урочистості святковим концертом, який подарували учні – учасники художньої самодіяльності. Гучними оплесками вітали виступ співачки Гойнолки Палош (до слова, вона багаторазова чемпіонка області та учасниця чемпіонату України з вільної боротьби), акробатичний етюд дівчат з першої міської школи. Порадував «Піснею про ДЮСШ»  авторський проект дуету реперів – колишніх вихованців спортивної школи та виступ вихованок відділення баскетболу. Завершилося свято виконанням пісні «Ми чемпіони» та спільною фотографією на згадку.
Любов ТОКАЧ