icon clock13.04.2017
icon eye26
Новини Фото

Відкрито меморіальну дошку Андрію Грізі

Ця визначна подія зібрала школярів, учителів, керівників району та міста, родичів і простих містян 10 квітня, у день народження педагога, композитора і музиканта, громадського діяча, члена Національної спілки композиторів України, засновника та директора Міжнародного фестивалю-конкурсу «Кришталеві грона» у Виноградівській міській школі №4, де Андрій Андрійович пропрацював 37 років. Саме тут був створений ним арт-клуб «Прем’єра», з якого вийшло чимало талановитих співаків.
– Відкриття меморіальної дошки нашому відомому земляку – це щира подяка справжньому педагогу, талановитому композитору і патріоту міста, громадському і політичному діячеві – Андрій Андрійович був депутатом міської ради чотирьох скликань. Нинішня подія має подвійні відчуття – гордість за людину з великої літери і нестерпний біль за його втратою. Меморіальна дошка  буде вічним символом вдячної пам’яті нащадків за його вагомий внесок у життя рідного міста, – сказав перший заступник міського голови Василь Ціцей.
Керівник апарату райдержадміністрації Юрій Продан високо оцінив педагогічну та творчу діяльність Андрія Гріги, якому цьогоріч виповнилося б 63 роки, наголошуючи, що заснований ним Міжнародний фестиваль-конкурс сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона» відомий не лише в нашому краї, а й за кордоном, став справжньою «кузнею» талановитої молоді. Відкриття меморіальної дошки – це свідчення того, що виноградівці його пам’ятають і продовжують справу, якій він присвятив своє життя.
Слова великої любові і вдячності шанованій людині виголосила одна з його перших учениць, співачка Агнета Гриценко, котра відзначила, що Андрій Гріга понад усе любив дітей, музику і рідний Виноградів. Меморіальна дошка, відкрита в день його народження, – це відзнака та повага за працю і творчість.  Під оплески присутніх племінники маестро Ян і Михайло Кормоші відкрили меморіальну дошку, після чого відбулося її освячення та покладання вінків шани.
Любов ТОКАЧ