icon clock10.06.2016
icon eye24
Новини Фото

Варварство: люди спускають в унітаз кошенят

На жаль, останнім часом комунальники є частими «гостями» у мікрорайоні «Корятовича», і все через нерадивих господарів, котрі створюють проблеми собі та іншим. Що саме сталося цього разу, нам прокоментував головний інженер виробничого управління ЖКГ Олександр Попович:
– Щороку ми проводимо планові роботи по очищенню каналізаційних криниць. Цього року міська рада виділили з бюджету 400 тис. грн. на їх проведення. Проте цього року левова частка тих коштів була використана на обслуговування мікрорайону Корятовича, де самими проблеми на даний час є будинки №5 та №14, – розповідає Олександр Олександрович. – Наразі ми знаходимось біля будинку №5, де проводяться роботи з очистки каналізаційної мережі. На жаль, останні 4 дні ми щодня тут маємо ліквідовувати каналізаційні «затори». Люди спускають в унітаз все що попало, не замислюючись над тим, що вони цим самим шкодять собі та іншим. Кидають все: відходи з кухні, жіночі засоби гігієни, ба, навіть маленьких кошенят… Тож принагідно звертаюся до всіх городян, що мешкають в багатоповерхових будинках: бережно ставтеся до системи водопостачання та водовідведення. Побутові відходи краще викидати в баки для сміття, аніж спускати в каналізацію. Створені вами затори забруднюють стояки, через що підтоплюються підвали і доноситься неприємний запах, який навряд чи додасть комусь із вас гарного настрою.
Ця проблема має не лише гігієнічний характер, а й моральний. Здолати її можуть лише самі люди, достукавшись до власної свідомості. Бо варто розуміти, що ми самі створюємо собі комфорт та затишок, а подібне нахабство приносить лише шкоду.
Наталія Кобаль