УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З КОЖНОГО ІЗ НАС!

У рамках проекту «Молодь єднає», в читальній залі Виноградівської центральної публічної бібліотеки відбулася творча зустріч з педагогом-організатором і вчителем Виноградівської гімназії Людмилою Корольовою. Її життєві кредо: «У кожній дитині є світло і моє покликання – допомогти його знайти» та «Прокинулась, всміхнулась й пішла! Бо світ чекає переможців!».

Народилася 27 лютого 1994-го, в родині Корольових у Олешнику другою дитиною. Тато – Микола Олександрович працював механізатором у тракторному парку колгоспу «Нове життя». Матуся – Ганна Йосипівна успішно закінчила економічний факультет Ужгородського державного університету. Спочатку працювала продавцем у рідному селі, а згодом у «Гранді» на Копанській вулиці у Виноградові, далі у профілактичному центрі «Нуга Бест».

Змалку Людмила відрізнялася від сільських дітей тим, що любила декламувати вірші. І коли в сім’ю Корольових приходили гості, як татова гордість завжди читала свої віршики.

Після закінчення місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів поступила в Ужгородський національний університет, на кафедру французької мови та літератури. Отримавши диплом у рідному вузі, вирішила продовжити навчання на кафедрі англійської мови та літератури, яку теж успішно закінчила. З вересня 2016-го почала працювати педагогом-організатором у Виноградівській гімназії. Напрямком її діяльності стало лідерство, учнівське самоврядування, проведення творчих заходів у навчальному закладі, волонтерство, розвиток емпатії та організаторське і письменницьке мистецтво. У гімназії з учнями випускає шкільну газету «Гімназійні новини»

З гордістю згадує, як з учнями вперше впровадили проведення різноманітних акцій: до Нового року для вихованців Перехрестянського будинку-інтернату провели збір власноруч виготовлених іграшок і виробів під девізом «Поділись своїм дарунком з іншими». Це стало поштовхом продовжити цю волонтерську роботу для самотніх людей похилого віку, яким у житті не вистачає живого спілкування з оточенням. Потім відвідали притулок для бездомних тварин і під акцією «Дай лапу, друже мій» подбали про поповнення їхнього раціону корисними вітамінними кормами. Проблеми екології теж не залишилися поза їхньою увагою. Школярі взяли активну участь у санітарному прибиранні території гімназії та прилеглої до неї вулиці Шевченка.

У своїй педагогічній роботі, протягом всіх шести років, Людмила Миколаївна керується «Правилом 3Н». Його вона розшифровує так «Новий світ», «Нова педагогіка» та «Нові ми». Добре розуміє, що вчитель завжди мусить адаптуватися до всього, що відбувається в суспільстві.

Життя внесло свої корективи у звичний ритм шкільного життя: почався карантин з всесвітньою епідемією ковіду. З 24-го лютого – навальна війна з росією, якої ніхто не сподівався і не чекав. Разом з усім суспільством педагогічний колектив став теж шукати спільні і надійні виходи з тупикової ситуації, в якій опинилися освітяни і навчальний процес у гімназії.

Як молодий педагог і класний керівник 6-Б класу, Людмила Миколаївна добре усвідомлює, що вчитель є найкращим зразком поведінки для своїх учнів. Вона успішно розгорнула активну громадську діяльність. Разом з Іриною Іжганайтіс, як волонтер Червоного Хреста України стали навчати молодь Підвиноградова і Олешника, як надавати першу невідкладну медичну допомогу потерпілим під час військового стану. У вільний від роботи час із учнями розписували малюнки-обереги для воїнів 128-ї окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади. З перших днів війни проявила активну підтримку Закарпатському добровольчому спецпідрозділу «Сонечко».

Коли у Закарпатті появилися переселенці, котрих війна відкинула далеко від рідного дому, Людмила Миколаївна теж стала допомагати збирати теплий одяг та речі першої необхідності. Громадська організація «НЕбайдужий Виноградів», до якого вона долучилася, для поранених бійців, які проходять тривале лікування у шпиталі у Кривому Розі, надіслали всі необхідні медичні препарати, що продаються у фармацевтичних установах без надання рецептів.

Молодий педагог-організатор Виноградівської гімназії, Людмила Корольова, готує до друку свою першу поетичну збірочку. Ілюстрації до неї малюють її вихованців-гімназисти. Кольорові світлини знімають її племінниці Крістіна та Олександра Німець, які дуже пишаються своєю молодою, талановитою тіткою. Пам’ятаючи, що Україна починається з кожного з нас, на прикладі життя молодої вчительки Людмили Корольової, ми показали, як кожен з нас, на своєму місці, робить все можливе, щоб в Україні наблизити омріяний День Перемоги і дочекатися повернення живими всіх наших дорогих захисників-земляків.

Марія КОНКІНА, очільниця Виноградівського відділення ГО МАЛІЖ