icon clock17.03.2016
icon eye29
Новини Фото

Україна вільна від корупції

Під таким гаслом проходить Всеукраїнська акція, до якої долучилися й охоронці західного кордону, аби разом з громадянами унеможливлювати корупційні прояви та завчасно їм протидіяти. Адже, як відомо, корупція є найглобальнішою проблемою нашої країни. Тож настав час зупинити це ганебне явище, і починати потрібно кожному з себе.

За дорученням голови районної державної адміністрації керівник апарату РДА Юрій Продан побував на контрольно-пропускних пунктах «Дякове» (тут поспілкувався з начальником відділу прикордонної служби «Дякове» Михайлом Синишиним) та «Вилок» і взяв участь у проведенні цієї акції. Спільно з Неветленфолівським сільським головою Йосипом Оросі, Вилоцьким селищним головою Степаном Ковачем, а також заступниками начальників відділу з персоналу прикордонних служб «Дякове» і «Вилок» Сергієм Гулаковим та Миколою Балишиним вони проводили бесіди з громадянами, котрі перетинали українсько-румунський та українсько-угорський кордони, закликаючи не давати хабарі самим і залучати до цього своїх рідних та знайомих. Учасники акції наголошували, що розпочинати потрібно з себе. Адже, не даючи хабарів і не провокуючи людей на корупційні кроки, ми починаємо змінювати перш за все свою свідомість і свідомість тих людей, які нас оточують. Звертаючись до пасажирів автівок та людей, що перетинають кордон пішки, вони закликали повідомляти про будь-які корупційні діяння прикордонників на телефон «гарячої лінії». Юрій Продан наголосив: «Подолання корупції є одним із основних шляхів інтеграції України в Європейський Союз».

Прикордонники разом з представниками місцевого самоврядування роздавали усім, хто прибув до нашого краю, антикорупційні флаєри з телефонами «гарячої лінії» Держприкордонслужби. На буклетах вісьмома мовами наголошується, що хабар – кримінальний злочин.
Любов ТОКАЧ