У Виноградові  письменниця-езотерик презентувала свої повісті

Ірина Стефанюк, авторка книжок «Ти хочеш яблуко?» і «Тут і там» більш  відома в краї як наставниця з йоги. Вона має широке коло своїх учнів, слухачів, з якими професійно займається в Ужгороді.  Тому філософія йоги стала  важливою складовою особливо другої частини її літературної дилогії. Свій виступ на зустрічі, яка відбулася у читальній залі Виноградівської центральної публічної бібліотеки, пані Ірина присвятила суті давньоіндійської езотерики, викликавши жвавий інтерес серед учасників презентації. Це засвідчили численні запитання, які стосувалися йоги. Модератором зустрічі була директорка бібліотеки Каталіна Вашкеба, яка від імені присутніх виноградівців подякувала Ірині Стефанюк за цікаву розмову.

Василь Горват

Довідково:
Ірина Стефанюк. Народилася 27 листопада 1970 року в м.Долина Івано-Франківської області.
В 1993 році закінчила навчання на філологічному факультеті Прикарпатського університету ім.В.Стефаника, за спеціальністю “Вчитель української мови, літератури та німецької мови”.
Заміжня. Щаслива у сімейному житті. Виховує двох донечок, 1992 та 1999 років народження. У 2005 році сім’я Ірини переїхала з м.Івано-Франківськ на постійне проживання до м.Ужгород, де і мешкає нині.
Захопилася йогою, мала змогу опановувати основні її практики за кордоном. Наразі працює інструктором з йоги.