icon clock01.04.2016
icon eye40
Новини

У Виноградівській ОДПІ провели сеанс зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування доходів громадян

Днями Виноградівською ОДПІ проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» за участю начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Виноградівської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Закарпатській області Петром Харчук.  Під час «гарячої лінії», платники податків мали можливість отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання.

Найбільше громадян цікавили питання щодо подання декларації при отриманні спадщини, якщо податок вже був сплачений до нотаріального оформлення.

Як зазначив Петро Харчук, при успадкуванні майна нотаріус контролює сплату податку на доходи фізичних осіб та військового збору тільки у разі, якщо спадкоємець є нерезидентом. У цьому випадку нотаріус видає свідоцтво на право на спадщину тільки при наявності документа про сплату податків.

Якщо спадкоємець є резидентом України, він зобов'язаний подати річну декларацію та до 1 серпня заплатити податки. Декларацію можуть не подавати спадкоємці, які сплатили податки до нотаріального оформлення, або які отримали спадщину від родичів першого ступеня споріднення.

Також, надходили питання щодо отримання податкової знижки при навчанні за контрактом та при виплаті іпотечних кредитів.

 

 

За матеріалами Виноградівської ОДПІ