icon clock10.06.2016
icon eye35
Новини Фото

У військовій частині провели день «відкритих дверей» для студентської юні

У рамках патріотичного виховання та залучення молодих хлопців на строкову службу, у Виноградівській військовій частині 128-ої ОГПБр проходив день «відкритих дверей» для студентів ВПУ № 34 та державного коледжу МДУ. Вишикувавшись на плацу, після інструктажу, хлопці та дівчата рівним армійським строєм попрямували до складів боєприпасів, де їм розповіли про різні види зброї, деяку навіть наглядно продемонстрували в дії. Цікаво для молоді було й те, в яких умовах живуть солдати – їм показали казарми. У їдальні ознайомили із солдатським раціоном харчування і навіть пригостили бутербродами та чаєм.
– Виноградівський військовий комісаріат створений недавно, тому є ряд питань та проблем, котрі потребують нагального вирішення. Одним із таких вкрай актуальних питань сьогодення є рекламування військової служби за контрактом та доведення до майбутніх призовників порядок призову на строкову військову службу. Саме в такому віці, як ці студенти, хлопцям і треба пояснювати, що їм робити, коли вони приймуть рішення щодо проходження строкової служби. Чим більше ми проводитимемо подібних днів «відкритих дверей», тим простіше буде виконувати планові завдання щодо призову на військову строкову службу. Адже у молоді та їх батьків є ряд питань, що їх дуже хвилюють. Тому доречно проводити роз’яснювальну роботу. Зокрема, варто знати, що в зону АТО призовники не відправляються. Строковий призов було відмінено, так само і державну прикордонну службу, а зараз                                                                         проводиться його відновлення, аби забезпечити виконання бойових завдань та підтримання внутрішнього порядку, – зазначив заступник виноградівського військового комісара майор Сергій Зейкан.
– Викладання предмету «захист Вітчизни» не дає такого результату, як подібні заходи. Тут учні мають змогу наглядно ознайомитись із службою у Збройних силах України, розміщенням військової частини, які тут мають бути підрозділи, які приміщення, яким є розпорядок дня солдата тощо. Вважаю, що такі дні відкритих дверей треба проводити системно, бо вони носять ініціативний характер. Варто залучати не лише студентів, а й учнів всіх загальноосвітніх шкіл району, військових, ветеранів, громадські організації. Бо в наш час патріотичне виховання підростаючого покоління відіграє актуальну і вкрай важливу роль. Для викладання предмету «захист Вітчизни» варто залучати офіцерів запасу у відставці і обов’язково покращувати матеріально-технічну базу з цього предмету, – сказав полковник запасу В’ячеслав Жиленко, котрий зараз викладає предмет «захист Вітчизни» у ВПУ № 34.
– Позитив подібних заходів дуже великий, бо ж діти мають розуміти, що є така професія – Батьківщину захищати. Звісна річ, вони мають знати, як живуть солдати, аби бути готовим, що на них чекає під час проходження строкової служби. Взагалі патріотичне виховання відіграє важливу роль у формуванні особистості, і робити це треба ще з шкільного віку, як було колись. Бо ж, заклавши в дитячу свідомість любов до України, до рідного дому, вони пронесуть її в серці та розумі через усе життя. хлопці психологічно мають бути готовими до захисту свого рідного дому, – сказав заступник командира батальйону «Тиса» з тилу, підполковник Юрій Супрунович, підсумовуючи проведену ним екскурсію.
Наталія Кобаль