icon clock06.11.2015
icon eye32
Новини

ШУКАЛИ ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ

Голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк спільно зі своїм першим заступником Наталією Костелеба-Веремчук, заступником Євою Данич, начальниками відділів та структурних підрозділів провів робочу нараду з активістами районного громадського формування «Апологет» з охорони громадського порядку.
– Основна наша сьогоднішня мета – розглянути проблемні питання і намітити шляхи їх вирішення. Знаю, що є ряд недоліків у освіті, культурі, охороні здоров’я… Цього року в нас зареєстровано 50 звернень від громадського формування «Апологет», робото якого ми оцінюємо результативною. Відповідь на всі їх звернення ми надали, проте ряд питань поки що перебувають на стадії вирішення, – зазначив Михайло Русанюк
Керівник «Апологету» Федір Щубер зазначив, що у їх організації нараховується 52 активістів, котрі пройшли спеціальну правову підготовку і мають допуск до участі в охороні громадського порядку. Зокрема, критикували роботу сервісу надання медичних послуг та відсутність необхідного медобладнання у сільських амбулаторіях та фапах. Обґрунтовані відповіді з цього приводу надали головний лікар Виноградівської РЛ  Надія Онисько та начальник відділу охорони здоров’я Леся Королевич. Ряд зауважень мають і до освіти, де одним із найпроблемніших є торгівельні ларьки поруч із школами району, в котрих учням продають не лише зошити та булочки, а й пиво, сигарети, та хтозна що. Не дивлячись на заборону, нікуди не зникли і гральні автомати. Тут слово тримали не лише начальник управління освіти Василь Белень, а й начальник РВ УМВС Віктор Ребрей. Останній занотував собі ряд проблем, що підлягають перевірці та кримінальному провадженню, і пообіцяв, що їх розглядом вже з наступного тижня займеться новостворена поліція.
Хвилюють громадських активістів і продаж кавунів та поганий стан спортивного майданчика із штучним покриттям у Великій Копані, і стихійна торгівля на прилеглих до ринку вулицях Королева та стан залізничної лікарні селища, вивезення гравію та піску із річок району в період нересту риби, незадовільна робота деяких дільничних інспекторів міліції, відсутність лікарів на селі, поганий стан шкільних туалетів в окремих школах тощо.
Голова РДА Михайло Русанюк дав доручення керівникам відділів адміністрації та юристам вивчити їх і знайти шляхи позитивного вирішення.            Вл. інф.