icon clock09.05.2022
icon eye81
Новини Фото

Перша леді України Олена Зеленська побувала на Закарпатті

У неділю 8 травня перша леді України Олена Зеленська та перша леді США Джилл Байден провели зустріч в Ужгороді. Візит дружини Президента Сполучених Штатів відбувся в межах її турне Східною Європою. Джилл Байден уже відвідала Словаччину та Румунію. З міркувань безпеки її приїзд до Ужгорода тримали в максимальній таємниці. Перші леді відвідали школу в Ужгороді, у якій розмістили внутрішньо переміщених осіб із тих регіонів України, де відбувалися бойові дії, зокрема з Чернігівщини. Олена Зеленська також запросила Джилл Байден сприяти роботі національної програми психологічної допомоги населенню, яка запроваджується під патронатом дружини Президента України. Про це повідомили в офісі Президента України.

 

«Мав за честь зустріти дружину Президента, супроводжувати її та брифінгувати з питань організації роботи щодо прийому, розселення та забезпечення життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб на Закарпатті.

Разом з Оленою Зеленською відвідали найбільший в області хаб для прийому переселенців, розташований в історичній будівлі «Совине гніздо». Через цю локацію проходять усі ВПО, які прибувають у місто (нині це понад 60 тисяч осіб, з яких 44% – жінки, 34% – діти). 30 волонтерів приймають у центрі до 800 осіб на день, надають їм їжу, необхідні речі та медикаменти, житло й психологічну підтримку.

Також разом з першою леді відвідали наших бійців, які проходять лікування та відновлення після поранень у Закарпатській обласній клінічній лікарні ім. А.Новака.

На завершення робочого візиту Олена Зеленська подякувала Закарпаттю за велику роботу з влаштування переселенців у регіоні.

Увага перших осіб держави до нашого краю – це надзвичайно важливий сигнал для області та висока оцінка того великого внеску, який робить кожен закарпатець для перемоги у війні.

Щиро дякуємо Президенту України Володимир Зеленський та першій леді Олена Зеленська за довіру.

Ми продовжуємо й надалі виконувати покладену державою на Закарпаття місію до перемоги!» – написав сьогодні на своїй сторінці у facebook голова Закарпатської ОДА Віктор МИКИТА