icon clock04.12.2015
icon eye30
Новини

Оперативний відгук на наше прохання

Чесно сказати, ми вірили, що буде саме так. Бо вже не вперше просимо допомоги у людей, і вони вчасно відгукуються на неї. В минулому номері районки координатор Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів Михайло Роман звертався до небайдужих земляків із проханням допомогти солдатам 128-ої бригади, які в ці  дощові дні мерзнуть на Яворівському  полігоні, облаштовуючи собі нове тимчасове житло. Сира погода далася взнаки – хлопці почали хворіти. Ми просили зібрати для них малину, калину, часник, мед – все, що ефективне при застуді. Буквально наступного ж дня в офіс завезли майже 80 кілограмів так необхідних «народних ліків» від працівників централізованої бухгалтерії відділу освіти. Чого тільки не було у майже півсотні банках – малина і калина, кульки з лимоном і часником, чай м’ятний і липовий, а також домашні консервовані огірки і помідори, томатний сік тощо. Добавивши у посилочні ящики ще дещо з того, що є у офісі, ми того ж дня все гарно упакували і відправили в Яворів – домашня «народна аптечка» вгамувала кашель не одного бійця, пропарила горло не одного солдата, понизила жар тому, в кого піднялася температура. Земляки-медики через пару днів передзвонили волонтерам і просили подякувати  працівникам райво  за корисні і ефективні ліки. До речі, разом із «зеленою аптекою» ми відправили їм і 20 упаковок аскорбінової кислоти, які воякам передала городянка Тетяна Лук’яненко, теплі шкарпетки, рукавиці. А також 8 іскрогасників для буржуйок, що їх солдатам спеціально виготовили відомі в місті підприємці, брати Магочії.  А  окремі жителі міста продовжують залишати в офісі кошти, за які ми маємо змогу закуповувати все необхідне, що просять наші земляки. Так, минулого тижня 100 гривень приніс Іван Г., 500 – городянка Н.,  1000 гривень залишив Юрій К. Запевняю: кожна принесена в офіс гривня витрачається на добрі справи. Як і ті пластикові кришечки, які продовжують приносити нам із шкіл району. От і днями ними поповнилися ящики від учнів Великоком’ятівської ЗОШ (870 штук), Широцької ЗОШ (670),  Фанчиківської – 4000, Перехрестівської школи-інтернату – 1135 штук. Дирекція останньої також передала для  військовослужбовців 690 гривень.
Кришечки приносять і прості городяни: І. Буря назбирав їх 34 штуки, а другокласник міської ЗОШ №2 Іванко Дурнев приніс 66 кришечок, упаковку серветок та два креми для рук.
Кошти для потреб солдатів продовжують збирати й наші помічники. Так, із скриньки з «малого базару» ми вийняли 1289 гривень, а в скриньці, що стояла в одному з магазинів оптового ринку, було 884 гривні. За них насамперед купуємо форму, теплий одяг, чоботи або берци. Останні видали Віктору Афанасію (25-а бригада в Костантинівці), чоботи, рукавиці і теплі штани – Юрію Штулеру, який знаходиться в Станиці Луганській, Олександру Ольшановському, який днями поїхав у зону АТО, – три пари теплих шкарпеток і гумові чоботи…
Час від часу на нашій сторінці у Фейсбукові з’являються фотозвіти про доставку посилок (24 листопада – доставка вантажу в м. Біловодськ). Таким звітам ми дуже раді, бо наші помічники і меценати мають нагоду переконатися,  що їх вантаж дійшов до адресата.
А разом з вантажем продовжуємо відправляти дитячі малюнки і листи. Ось прочитайте, що пише незнайомому солдату учень 4-а класу Даніель Молнар: «Я не знаю, за яких умов тобі доведеться читати цього листа. Не впевнений, чи ти взагалі його отримаєш. Було б добре, якби це послання ти отримав разом із повідомленням про закінчення війни. Цієї звістки давно чекаю я, моя сім’я, мої друзі і вся Україна. Я від щирого серця бажаю всім соладам здоров’я, сили, наснаги, і щоб жодна ворожа куля не зачепила вас. Надіюся на вас і чекаю додому з перемогою».
Погодьтеся: якщо таке щире бажання у дитини – воно обов’язково збудеться.
Ольга ГАЛ, волонтер