icon clock27.10.2015
icon eye35
Новини

МИХАЙЛО РУСАНЮК ПОБУВАВ У КОРОЛЕВІ

Минулого тижня голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк побував у селищі Королево. Як і зазвичай, супроводжували його заступник Єва Данич, керівники управління освіти, молоді та спорту Дьенді Шімон та відділу культури Василь Югас. На зустрічі був присутній селищний голова Павло Іваніга.
У Королівській ЗОШ №2 голова РДА зустрівся із активом селища. Тут обговорювали нагальні проблеми громади, серед них – реконструкція однієї сторони фасаду будівлі одинадцятирічки, відсутність достатньої кількості класних приміщень, поганий стан шкільної їдальні та відсутність спортивного і актового залів. Значну частину цих проблем за сприятливих умов вирішать найближчим часом. Голова РДА дав розпорядження в. о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Дьенді Шімон подати відповідні документи на переоформлення документації для початку будівництва нового корпусу школи, а також пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми із ремонтом фасаду будівлі.   
Не без проблем і в місцевій школі мистецтв, де навчається навчаються 92 учнів. Основне приміщення навчального закладу знаходиться у вкрай поганому стані. Кілька років тому вдалося перекрити дах та відремонтувати фасад, а от до внутрішніх робіт справа так і не дійшла. Із усіх приміщень школи сьогодні повноцінно функціонують тільки два класи. Місце для занять із більшістю учнів доводиться винаймати. Ознайомившись із роботою навчального закладу, Михайло Русанюк найближчим часом вирішити питання ремонту приміщень для дитячої школи мистецтв, залучивши кошти сільського та районного бюджетів.
Завідувачка дитячим садочком імені Святого Франциска поділилася із головою райдержадміністрації нагальними проблемами їх навчального закладу. Серед них – затримка у встановленні електроопалення та тісні групові кімнати. Михайло Русанюк пообіцяв прийняти необхідні міри для їх оперативного вирішення і уже до кінця тижня електрики почнуть виконувати роботи.
В іншому дитсадку Королева в одній частині будівлі негайно необхідно замінити дев’ять вікон. У розмові із завідувачкою ДНЗ, голова райдержадміністрації пообіцяв допомогти у вирішенні цієї проблеми, якщо до цього долучиться сільська рада, виділивши кошти на частину вікон. Іншу частину замінять коштом районного бюджету.  
Вл. інф.