icon clock16.06.2016
icon eye32
Новини Фото

Депутат облради добився, щоб відремонтували сільську дорогу!

Віднедавна мешканці села Притиснянське Виноградівського району отримали можливість ходити та їздити нормальною дорогою без ям та калюж. Це стало неординарною подією для людей, які роками були змушені йти додому чи на роботу, по коліна в бруді чи нищачи свої автомобілі, намагаючись об’їхати численні вибоїни.
Ремонтувати дорогу у Притиснянському розпочали завдяки сприянню депутата Закарпатської обласної ради від партії «БПП «Солідарність» Роману Фурману.
До депутата звернулась колега з Фанчиківської сільської ради, до якої відноситься вище згадане село, Світлана Жадік. У листі вона наголосила, що написати депутату облради її попросили жителі Притисянського, скаржачись, що ніхто їхню проблему не вирішує.
Роман Фурман у свою чергу, направив депутатське звернення начальнику служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайлу Поповичу, в якому попросив проблему вирішити.
«З самого початку незалежності України жодного відновлювального ремонту так і не проводилося. Даними ділянками доріг пересуватися на транспортних засобах, особливо після дощів та снігопадів, з метою дістатися до сіл Фанчиково та Нове Село взагалі неможливо, майже є непрохідною і для пішоходів та велосипедистів. Особливо важко батькам дітей, які відвідують дитячі садки та навчаються в школах в сусідніх селах, а також ускладнюється ситуація для відповідних служб (карети швидкої, пожежні машини, поліції тощо)»,  – зокрема повідомив депутат облради.
Депутатське звернення в службі автомобільних доріг не залишили без уваги, тож дорогу у Притиснянському нарешті почали ремонтувати й місцеві мешканці вперше за десятки років отримають пристойну дорогу.
Всього заплановано відремонтувати близько 4 кілометрів шляху. Наразі ями засипали та вирівняли грейдером, тож пересуватися нею вже стало легше. Однак це не кінець ремонту – потрібно шукати кошти для засипки її щебенем та втрамбувати катком.
«Цю дорогу не ремонтували, напевно, років 20, а між тим вона обласного значення. Це ганьба, щоб дороги обласного значення були в такому стані», – каже Роман Фурман, дякуючи всім, хто долучився до доброї справи.
До речі, дорога – не єдине, чого позбавлене Притисянське. У села навіть немає вказівників. Тож наступне, що планує зробити депутат, добитися, аби на в’їзді та виїзді із села були встановлені вказівні знаки.
Прес-служба депутата облради