icon clock05.11.2015
icon eye27
Цікаве

ВИНОГРАДІВСЬКІ ТЕЛІЖАНКИ В’ЯЗАЛИ ДЛЯ СОЛДАТІВ ШКАРПЕТКИ

Активістки міського Всеукраїнського жіночого товариства ім. О. Теліги часто проводять тематичні зустрічі. Та цього разу вирішили провести вечорниці з користю – нав’язати шкарпеток нашим славним захисникам, що зараз на передовій. Голова товариства Ольга Барничко зазначила, що вони               завжди беруть активну участь у громадському житті міста. А позаяк їх активістки Мальвіна Савинець та Ольга Гал є ще й волонтерами Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів, то й про потреби солдатів АТО знають, як то кажуть, з перших вуст. «Теліжанки» завжди намагаються допомагати воїнам, всіляко підтримувати їх. А тепер, коли вже на порозі зимові холоди, щоб нашим хлопцям було тепліше боронити цілісність держави, вирішили власноруч нав’язати їм теплі речі. Хтось приніс шерстяні нитки, хтось старі кофтини, які можна розпустити і нав’язати купу шкарпеток. Без роботи тут не сидів ніхто – ані жінки, ані чоловіки, ані діти. Наймолодша учасниця Євгенія Штулер не вміє в'язати шкарпетки, але вона вирішила зв’язати тепленький шарф для свого татуся, котрий зараз перебуває на Донбасі. Долучилася до благородної справи і 10-річна Анастасія Андрійчук, яка, незважаючи на зовсім юний вік, вже досить впевнено тримає в руках спиці.
– Ми живемо в такий час, коли модно бути молодим. Нормальної роботи та гарних розваг нам не пропонують. Змінити світ навколо себе можуть лише самі люди поважного віку, так , як це робимо ми. Прекрасні, творчо обдаровані, душею і серцем молоді сиві жінки, ще 20 років тому об’єдналися в товариство. Після буремної молодості і важких буднів зрілості, тут людина отримує шанс взяти від життя те, на що раніше не вистачало часу. Поки людина може бути корисною – вона живе повноцінним життям. Сьогодні ми започатковуємо «теліжанські» вечорниці, на яких в’язатимемо шкарпетки, і присвятимо посиденьки тим, хто в ці дні захищає цілісність України на Сході. Хай їх зігріває наше материнське тепло, хай вони відчують нашу підтримку, щоб кожна дитина, кожен чоловік, син, брат, зять чи внук живим і здоровим повернувся додому, – сказала у своєму виступі Мальвіна Савинець.
Мальвіна Йосипівна  зазначила, що наразі на Виноградівщині є 32 поранених захисників, більше 20 з яких і зараз у шпиталі. 12 воїнів полягли на землях Донбасу, їх пам'ять вшанували хвилиною мовчання.
Координатор волонтерського руху Михайло Роман щиро подякував «теліжанкам» за допомогу та підтримку і в знак шани для теліжанського музею вручив солдатські пайки від воїнів Виноградівщини.
Наталія КОБАЛЬ