icon clock11.11.2015
icon eye23
Цікаве

А ГАРБУЗИ ВЖЕ В КОМОРІ

Про жителя Королева Юрія Фанту сусіди кажуть – справжній агроном. Адже на своєму городі він вирощує все, що рясно врожаїть на Закарпатті: виноград, помідори, перець, капусту, огірки… А останні десять років – ще й гарбузи.
– Якось до мене додому завітали знайомі, котрі поверталися з Сумської області, де гостювали. Вони залишили мені кілька насінин гарбузів. Навесні я їх висадив і, на моє здивування, отримав гарний врожай «великанів». Найбільший досяг ваги 90 кілограмів. А найрясніший урожай отримав три роки тому. Тоді баштанних вистачило всім – і друзям, і родичам. А яке смачне та корисне насіння з гарбузів – це справжня чоловіча сила. З цієї культури я особисто готую і смачнюче варення, котрим залюбки можна ласувати з будь-якою випічкою, – ділиться своїми аграрними досягненнями мій співрозмовник.
Юрія Фанту односельчани шанують за золоті руки – він вправний майстер, котрий будь-яку електротехніку вміє полагодити, воду, кому треба, провести… Чоловік каже, що отримує неабияке задоволення, зробивши добру справу для людей. Тішиться, що працьовитими виросли і його два сини. Вони, як і батько, добрі господарі. Тож продовження роду у пана Юрія достойне, як і його життя.
Іван КОЗАК, наш громадський кореспондент