icon clock26.03.2015
icon eye25
Цікаве

ПОСАДИ КАЛИНУ – ЗБЕРЕЖИ УКРАЇНУ

Події в Україні не лишають байдужими нікого. Бажаючи бути почутими, учні міської ЗОШ №8 разом із заступником директора з виховної роботи Тетяною Розгоні провели акцію «Посади калину – збережи Україну». Це заклик до всіх дорослих і дітей, до всієї України єднатися у простому і природному бажанні жити в цілісній, неділимій державі.
Кожен народ має свої святині і символи, опоетизовані образи дерев, квітів, тварин, птахів. Є вони і в нашого українського народу. Калина, верба, тополя, дуб, мальви, барвінок, волошки віддавна уособлюють красу України, духовну міць її народу, засвідчують любов до Батьківщини. Саме калина є святим оберегом для тих, хто відчуває серце рідної землі.
Під час заходу учасники художньої самодіяльності співали пісні та читали поетичні рядки. На завершення акції учні посадили на подвір’ї рідної школи кущ калини, уквітчаний блакитно-жовтими стрічками, як символ непоборного духу України, її краси і величі. Нехай оберігає він кожну людину, кожну родину і всю Україну. Нехай зрозуміють усі, що ми – одне ціле, що подолати нас не вдасться нікому.
Тепер у нас росте калина, яка щодня промовлятиме кожному: єднаймося, бо в єдності – сила!


Юліана ТОКАЧ, учениця 9-А класу міської ЗОШ №8