icon clock03.09.2015
icon eye16
Цікаве

«КРИШТАЛЕВІ ГРОНА-2015» ЗАВЕРШИЛИСЯ ВРАЖАЮЧИМ ГАЛА-КОНЦЕРТОМ

Нагородженням переможців ХVІІ Міжнародного фестивалю сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона» та незабутнім гала-концертом відзначив наш древній Виноградів свій черговий день народження. Це свято зібрало в амфітеатрі парку Перені багаточисельну публіку – і дорослі, і малі з нетерпінням очікували на його початок.
Традиційно захід розпочався «Піснею про Виноградів», яку презентували глядачам закарпатські співаки Мирослава Копинець та Олександр Товт. Написана батьком артистки – поетом Степаном Жупанином на музику Івана Бочкая, ця композиція давно сприймається містянами як гімн нашого славного міста. Протягом цілого вечора жителі та гості міста насолоджувалися дзвінкоспівом юних талантів. Концертна програма була не лише різноманітною, а й доволі насиченою, яка складалася з виступу колишніх його призерів та новоспечених лауреатів. Цьогоріч участь у фестивалі взяли понад 300 учасників з різних куточків України, нашої області, а також Білорусі, Вірменії, Угорщини, Болгарії, Молдови.
Організатори і спонсори подбали про те, щоб захід пройшов на найвищому рівні. Велика заслуга у тому, що це чудове дійство відбулося, його засновника – міської ради. Інформаційну підтримку надавали ТРК «Виноградів», радіо «Закарпаття FM», «Голос Карпат» і, звичайно, «Новини Виноградівщини». Головним спонсором нинішнього фестивалю виступив центр здоров’я і краси «Олімп», ексклюзивний спонсор «JJ-club», активно долучилися до підтримки фесту санаторій «Теплиця», ТОВ «Сандерс», «АВЕ Виноградово», «Платі Юкрейн Лімітед», ТзОВ «Мільтекс-Україна», ТЦ «РАТО», готель «Виноградів» та приватні підприємці. Саме за їх сприяння призери отримали не лише дипломи, а й подарунки.
За підсумками «Кришталевих грон-2015», лауреатами першої премії стали: молодша група – Ярослав Рогальський (Херсон), Діана Горбяк (Львів), середня група – Валерія Хоменко (Біла Церква) та Марта Кузьмук (Львів), старша група – Геворг Месропян (Вірменія) та Інна Грицаєнко (Львів), хореографія – дует «Атас» з м. Берегова. Відзначено й старанність нашої юної землячки Юліани Орос, яка стала призером третьої премії у молодшій групі.
Приємною несподіванкою нинішнього фестивалю стало рішення журі присудити обидва гран-прі учасникам категорії «Вокал». Тож статуетку виноградного грона, диплом та подарунок отримали співак з Івано-Франківська Назарій Яцишин та наша землячка – талановита виконавиця Ванесса Стойка. Нам дуже приємно, що саме ця дівчина нагороджена найвищою відзнакою фесту-2015, адже першим, хто розгледів її дар, вчителем і натхненником Ванесси був Андрій Гріга. Хоч його, на жаль, немає серед нас, але, завдячуючи йому, молода співачка продемонструвала такі хороші результати і довела, що зерна, які він заклав, залишаються жити.
…Фестиваль дзвінко відлунав, але залишилися враження від перебування у нашому чудовому краї, а ще хвилини спілкування, знайомства і нові друзі, котрих учасники знайшли тут, у місті під Чорною горою. Такі заходи вкрай необхідні нам, особливо зараз, коли душі стривожені і занепокоєні, бо вони об’єднують нас, збагачують духовно і розраджують серця, виводять із депресії і дають надію на щасливе майбутнє, яке обов’язково прийде.
Вл. інф.