icon clock02.12.2014
icon eye42
Цікаве

Зустріч з учасниками АТО

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні ж вона на всіх одна – війна. Хтось бере в руки зброю і йде захищати рідну землю, а хтось допомагає фізично, фінансово чи морально. У прагненні підтримати наших відважних вояків єднаються і дорослі, і діти. Так, у багатьох населених пунктах району, щоб віддячити своїм героям-землякам, організовують щирі, по-родинному теплі зустрічі. І в Олешницькій ЗОШ відбулася зустріч учнів з учасниками АТО Омеляном Іллейшем, Орестом Петренко та Павлом Сігетій. Всі вони побували у найгарячіших точках: Слов’янськ, Щастя, Дебальцево, Луганськ.
Вчитель світової літератури Ганна Керечан нагадала учням про ті страшні події, які відбуваються у Східній Україні, спричинені російським агресором. Своє захоплення і вдячність воякам адресували учні 10 А класу, які під час концерту читали вірші та співали пісні.
Військові були небагатослівні, дехто навіть ледве стримував сльози. Всі вони розповідали про військові будні, своїх побратимів, про свої успіхи та поразки, про тих, хто загинув під час боїв. Павло Сігетій закликав школярів цінувати життя, бути мужнім, дорожити дружбою.
Школярі підтримали єдність нашої країни і висловили подяку людям, що, ризикуючи своїм життям,  захищають незалежність нашої держави.
З словами вдячності за мужність звернувся до гостей і сільський голова Михайло Сігетій, а волонтер Василь Нюнько запевнив військових, що всі земляки щиро підтримуватимуть своїх героїв.
Учні та вчителі з великою цікавістю та щемом у серці слухали розповіді воїнів.
Насамкінець учні вручили солдатам квіти, побажали, щоб бойові дії на Сході закінчились, щоб всі повернулись додому живими та здоровими, щоб над рідною Україною було мирне небо.


Ганна КЕРЕЧАН,
вчитель світової літератури Олешницької ЗОШ.