ПИЙТЕРФОЛВІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА. РІШЕННЯ ТА ДОДАТКИ

 

ПИЙТЕРФОЛВІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
БЕРЕГІВСЬКОГО РАЙОНУ
ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
ТРИНАДЦЯТЬ ТРЕТЯ СЕСІЯ

РІШЕННЯ №1994

19 грудня 2023 року село Пийтерфолво

Про бюджет Пийтерфолвівської сільської
територіальної громадина 2024 рік

0754700000
(код бюджету)
Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», розпорядженням обласної державної адміністрації-обласної військової адміністрації від 21.11.2023 р. № 1017 Пийтерфолвівська сільська рада
ВИРІШИЛА:
1. Визначити на 2024 рік:
– доходи бюджету сільської територіальної громади у сумі 134 164 220 гривень, в тому числі доходи загального фонду сільського бюджету – 131 311 700 гривень та доходи спеціального фонду сільського бюджету – 2 852 520 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;
– видатки бюджету сільської територіальної громади у сумі 134 164 220 гривень, в тому числі видатки загального фонду сільського бюджету – 131 311 700 гривень та видатки спеціального фонду сільського бюджету – 2 852 520 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;
– оборотний касовий залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі 50 000 гривень, що становить 0,04% видатків загального фонду сільського бюджету
– резервний фонд бюджету сільської територіальної громади у розмірі 50 000 гривень, що становить 0,04% видатків загального фонду сільського бюджету.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету сільської територіальної громади на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 2 до цього рішення.
3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 3 до цього рішення.
4. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 3 738 410 гривень згідно з додатком 4 до цього рішення.
5. Установити, що у загальному фонді місцевого бюджету на 2024 рік до доходів загального фонду місцевого бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтею 97, 1032, 1033 Бюджетного кодексу України;
6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду місцевого бюджету на 2024 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 691, частиною 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;
7. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду сільського бюджету (пункту 6 цього рішення) згідно з відповідним пунктом частини 1 статті 691 Бюджетного кодексу України спрямовуються на реалізацію заходів, взначених частною 2 статті 71 та статтям 89, 91 Бюджетного кодексу України.
8. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками місцевого бюджету видатки загального фонду на:
– оплату праці працівників бюджетних установ;
– нарахування на заробітну плату;
– придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
– забезпечення продуктами харчування;
– оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
– соціальне забезпечення;
– поточні трансферти місцевим бюджетам;
– підготовка кадрів закладами фахової передвищої та вищої освіт;
– забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;
– оплата послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.
9. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право начальнику фінансового відділу сільської ради у межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.
10. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право виконавчому комітету сільської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
11. Головним розпорядникам коштів сільського бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:
1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;
2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, до 15 березня 2025 року;
оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
4) врахування у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;
5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.
12. Надати право виконавчому комітету сільської ради за погодженням із постійною комісією сільської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестцій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підпрємнцтва, транскордонного співробітництва, житлової політики, комунального господарства, транспорту, з питань власності, комунального майна та приватзації у період між пленарними засіданнями сесій сільської ради:
12.1. Здійснювати протягом 2024 року розподіл та перерозподіл обсягів субвенцій і дотацій з Державного бюджету України та інших місцевих бюджетів, відповідно до змін, внесених законодавчими актами, нормативними урядовими рішеннями та рішеннями місцевих рад;
12.2. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів сільського бюджету на 2024 рік у разі, якщо після прийняття рішення про сільський бюджет повноваження на виконання функцій або надання послуг, на яке надано бюджетне призначення, передається відповідно до законодаства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником сільського бюджету, якому це доручено.
12.3. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів сільського бюджету на 2024 рік у разі внесення змін до структури ради та передачі повноважень головних розпорядників коштів, визначених цим рішенням, іншим структурним підрозділам сільської ради.
12.4. За обгрунтованим поданням головних розпорядників бюджетних коштів вносити зміни до переліку об’єктів та обсягів їх фінансування, будівництво, реконструкція, реставрація та капітальний ремонт яких проводиться за рахунок коштів спеціального фонду, відповідно до проектно-кошторисних документацій, назв об’єктів та робіт, видатки на які передбачені в сільському бюджеті на 2024 рік.
12.5. У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів перерозподіляти видатки за бюджетними програмами окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету, у тому числі обсяги регіональних програм.
13. У разі внесення Міністерством фінансів України змін і доповнень до бюджетної класифікації фінансовому відділу врахувати такі зміни під час складання й виконання розпису сільського бюджету на 2024 рік.
14. Установити, що в процесі виконання сільського бюджету перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах затвердженого загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів по загальному та спеціальному фондах здійснюється фінансовим відділом за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів.
15. Фінансовому відділу сільської ради після отримання від Департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністраціїї обсягу субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету врахувати при складанні розпису видатків бюджету на 2024 рік погодивши з виконавчим комітетом сільської ради.
16. Рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.
17. Додатки № 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
18. Виконавчому комітету сільської ради забезпечити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.
18. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, транспорту, з питань власності, комунального майна та приватизації (Пелешкей Б.Б.)
Пийтерфолвівський сільський голова
Йосип ОРОСІ

З додатками рішення можете ознайомитися на сайтах www.peterfalvaotg.com.ua та https://regnews.com.ua

 

Додаток 1
до рішення сесії Пийтерфолвівської сільської ради
від  19  грудня 2023 року  №  1994
Доходи сільського бюджету на 2024 рік
0754700000
(код бюджету) (грн)
Код Найменування згідно з Класифікацією доходів бюджету Усього Загальний фонд Спеціальний фонд
усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6
10000000 Податкові надходження 45 436 350,00 45 436 350,00
11000000 Податки на доходи, податки на прибуток, податки на збільшення ринкової вартості 26 420 000,00 26 420 000,00
11010000 Податок та збір на доходи фізичних осіб 26 420 000,00 26 420 000,00
11010100 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати 19 900 000,00 19 900 000,00
11010400 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата 4 475 000,00 4 475 000,00
11010500 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування 345 000,00 345 000,00
11011300 Податок на доходи фізичних осіб у вигляді мінімального податкового зобов`язання, що підлягає сплаті фізичними особами 1 700 000,00 1 700 000,00
13000000 Рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів 25 250,00 25 250,00
13010000 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів 25 000,00 25 000,00
13010100 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування 19 000,00 19 000,00
13010200 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування) 6 000,00 6 000,00
13030000 Рентна плата за користування надрами загальнодержавного значення 250,00 250,00
13030100 Рентна плата за користування надрами для видобування інших корисних копалин загальнодержавного значення 250,00 250,00
14000000 Внутрішні податки на товари та послуги 4 815 000,00 4 815 000,00
14020000 Акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) 585 000,00 585 000,00
14021900 Пальне 585 000,00 585 000,00
14030000 Акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) 1 900 000,00 1 900 000,00
14031900 Пальне 1 900 000,00 1 900 000,00
14040000 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 2 330 000,00 2 330 000,00
14040100 Акцизний податок з реалізації виробниками та/або імпортерами, у тому числі в роздрібній торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що оподатковується згідно з підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України 2 000 000,00 2 000 000,00
14040200 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (крім тих, що оподатковуються згідно з підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України) 330 000,00 330 000,00
18000000 Місцеві податки та збори, що сплачуються (перераховуються) згідно з Податковим кодексом України 14 176 100,00 14 176 100,00
18010000 Податок на майно 7 676 100,00 7 676 100,00
18010100 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості 24 500,00 24 500,00
18010200 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості 371 000,00 371 000,00
18010300 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості 795 000,00 795 000,00
18010400 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості 275 600,00 275 600,00
18010500 Земельний податок з юридичних осіб 435 000,00 435 000,00
18010600 Орендна плата з юридичних осіб 2 000 000,00 2 000 000,00
18010700 Земельний податок з фізичних осіб 3 000 000,00 3 000 000,00
18010900 Орендна плата з фізичних осіб 775 000,00 775 000,00
18050000 Єдиний податок 6 500 000,00 6 500 000,00
18050300 Єдиний податок з юридичних осіб 850 000,00 850 000,00
18050400 Єдиний податок з фізичних осіб 4 900 000,00 4 900 000,00
18050500 Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків 750 000,00 750 000,00
20000000 Неподаткові надходження 3 376 170,00 703 650,00 2 672 520,00
21000000 Доходи від власності та підприємницької діяльності 50 100,00 50 100,00
21080000 Інші надходження 50 100,00 50 100,00
21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції 5 100,00 5 100,00
21081500 Штрафні санкції, що застосовуються відповідно до Закону України `Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального` 45 000,00 45 000,00
22000000 Адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності 603 550,00 603 550,00
22010000 Плата за надання адміністративних послуг 35 538,00 35 538,00
22012500 Плата за надання інших адміністративних послуг 35 538,00 35 538,00
22080000 Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим державним майном 563 512,00 563 512,00
22080400 Надходження від орендної плати за користування майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності 563 512,00 563 512,00
22090000 Державне мито 4 500,00 4 500,00
22090100 Державне мито, що сплачується за місцем розгляду та оформлення документів, у тому числі за оформлення документів на спадщину і дарування 4 500,00 4 500,00
24000000 Інші неподаткові надходження 50 000,00 50 000,00
24060000 Інші надходження 50 000,00 50 000,00
24060300 Інші надходження 50 000,00 50 000,00
25000000 Власні надходження бюджетних установ 2 672 520,00 2 672 520,00
25010000 Надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством 2 672 520,00 2 672 520,00
25010100 Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю 2 672 520,00 2 672 520,00
30000000 Доходи від операцій з капіталом 180 000,00 180 000,00 180 000,00
33000000 Кошти від продажу землі і нематеріальних активів 180 000,00 180 000,00 180 000,00
33010000 Кошти від продажу землі 180 000,00 180 000,00 180 000,00
33010100 Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, та земельних ділянок, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим 180 000,00 180 000,00 180 000,00
Усього доходів (без урахування міжбюджетних трансфертів) 48 992 520,00 46 140 000,00 2 852 520,00 180 000,00
40000000 Офіційні трансферти 85 171 700,00 85 171 700,00
41000000 Від органів державного управління 85 171 700,00 85 171 700,00
41020000 Дотації з державного бюджету місцевим бюджетам 28 864 100,00 28 864 100,00
41020100 Базова дотація 28 864 100,00 28 864 100,00
41030000 Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 55 198 800,00 55 198 800,00
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 55 198 800,00 55 198 800,00
41040000 Дотації з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам 1 108 800,00 1 108 800,00
41040200 Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету 1 108 800,00 1 108 800,00
X Разом доходів 134 164 220,00 131 311 700,00 2 852 520,00 180 000,00
Секретар сільської ради                                                                                                           Беато ЛАСЛОВ-КУШТАН

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток2
до рішення сесії Пийтерфолвівської сільської ради
від 19  грудня 2023 року №1994
РОЗПОДІЛ
видатків сільського бюджету на 2024 рік
0754700000
(код бюджету) (грн.)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/ відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Загальний фонд Спеціальний фонд РАЗОМ
усього видатки споживання з них видатки розвитку усього у тому числі бюджет розвитку видатки споживання з них видатки розвитку
оплата праці комунальні послуги та енергоносії оплата праці комунальні послуги та енергоносії
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
0200000 Виконавчий комітет Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 16 360 710,00 16 260 710,00 9 655 508,00 1 850 000,00 100 000,00 180 000,00 180 000,00 180 000,00 16 540 710,00
0210000 Виконавчий комітет Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 16 360 710,00 16 260 710,00 9 655 508,00 1 850 000,00 100 000,00 180 000,00 180 000,00 180 000,00 16 540 710,00
0210150 0150 0111 Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад 1 091 412,00 1 091 412,00 894 600,00 1 091 412,00
0210160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 10 508 098,00 10 508 098,00 7 550 908,00 650 000,00 80 000,00 80 000,00 80 000,00 10 588 098,00
0212111 2111 0726 Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги 500 000,00 500 000,00 500 000,00
0212152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я 100 000,00 100 000,00 100 000,00
0213033 3033 1070 Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян 230 000,00 230 000,00 230 000,00
0213035 3035 1070 Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті 25 000,00 25 000,00 25 000,00
0216030 6030 0620 Організація благоустрою населених пунктів 1 500 000,00 1 500 000,00 1 100 000,00 1 500 000,00
0216090 6090 0640 Інша діяльність у сфері житлово-комунального господарства 100 000,00 100 000,00 100 000,00
0217130 7130 0421 Здійснення заходів із землеустрою 100 000,00 100 000,00 100 000,00
0217350 7350 0443 Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації) 100 000,00 100 000,00 100 000,00 100 000,00
0217461 7461 0456 Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету 200 000,00 200 000,00 200 000,00
0217680 7680 0490 Членські внески до асоціацій органів місцевого самоврядування 30 000,00 30 000,00 30 000,00
0218130 8130 0320 Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони 1 876 200,00 1 876 200,00 1 210 000,00 100 000,00 1 876 200,00
0218311 8311 0511 Охорона та раціональне використання природних ресурсів 100 000,00 100 000,00 100 000,00
0600000 Відділ освіти, культури, молоді, спорту і туризму Пийтерфолвівської сільської ради 112 202 590,00 112 202 590,00 81 428 720,00 8 772 435,00 2 672 520,00 2 672 520,00 295 855,00 114 875 110,00
0610000 Відділ освіти, культури, молоді, спорту і туризму Пийтерфолвівської сільської ради 112 202 590,00 112 202 590,00 81 428 720,00 8 772 435,00 2 672 520,00 2 672 520,00 295 855,00 114 875 110,00
0610160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 3 600 680,00 3 600 680,00 2 671 190,00 185 330,00 3 600 680,00
0611010 1010 0910 Надання дошкільної освіти 18 258 905,00 18 258 905,00 11 057 780,00 3 002 300,00 1 674 925,00 1 674 925,00 19 933 830,00
0611021 1021 0921 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету 27 556 240,00 27 556 240,00 16 586 080,00 5 299 270,00 636 650,00 636 650,00 28 192 890,00
0611031 1031 0921 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок освітньої субвенції 55 198 800,00 55 198 800,00 45 244 920,00 55 198 800,00
0611080 1080 0960 Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами 5 850 780,00 5 850 780,00 4 700 870,00 97 720,00 360 945,00 360 945,00 295 855,00 6 211 725,00
0611142 1142 0990 Інші програми та заходи у сфері освіти 9 050,00 9 050,00 9 050,00
0614030 4030 0824 Забезпечення діяльності бібліотек 210 540,00 210 540,00 148 530,00 18 830,00 210 540,00
0614060 4060 0828 Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів 1 018 300,00 1 018 300,00 685 250,00 117 290,00 1 018 300,00
0614082 4082 0829 Інші заходи в галузі культури і мистецтва 466 990,00 466 990,00 334 100,00 19 390,00 466 990,00
0615041 5041 0810 Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд 32 305,00 32 305,00 32 305,00 32 305,00
0800000 Відділ у справах сім’ї та соціального захисту Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 1 463 220,00 1 463 220,00 912 500,00 13 600,00 1 463 220,00
0810000 Відділ у справах сім’ї та соціального захисту Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 1 463 220,00 1 463 220,00 912 500,00 13 600,00 1 463 220,00
0810160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 1 146 800,00 1 146 800,00 912 500,00 13 600,00 1 146 800,00
0813191 3191 1030 Інші видатки на соціальний захист ветеранів війни та праці 66 420,00 66 420,00 66 420,00
0813242 3242 1090 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення 250 000,00 250 000,00 250 000,00
3700000 ФІНАНСОВИЙ ВІДДІЛ ПИЙТЕРФОЛВІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 1 285 180,00 1 285 180,00 554 300,00 10 000,00 1 285 180,00
3710000 ФІНАНСОВИЙ ВІДДІЛ ПИЙТЕРФОЛВІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 1 285 180,00 1 285 180,00 554 300,00 10 000,00 1 285 180,00
3710160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 735 180,00 735 180,00 554 300,00 10 000,00 735 180,00
3718710 8710 0133 Резервний фонд місцевого бюджету 50 000,00 50 000,00 50 000,00
3719770 9770 0180 Інші субвенції з місцевого бюджету 500 000,00 500 000,00 500 000,00
X X X УСЬОГО 131 311 700,00 131 211 700,00 92 551 028,00 10 646 035,00 100 000,00 2 852 520,00 180 000,00 2 672 520,00 295 855,00 180 000,00 134 164 220,00
Секретар сільської ради                                                                                 Беато ЛАСЛОВ-КУШТАН
Додаток 3
до рішення сесії Пийтерфолвівської сільської ради
                                                                                                                                                                                          від 19  грудня 2023 року  № 1994
Міжбюджетні трансферти на 2024 рік
0754700000
(код бюджету)
      1. Показники міжбюджетних трансфертів з інших бюджетів
(грн)
Код Класифікації доходу бюджету/ Код бюджету Найменування трансферту/ Найменування бюджету – надавача міжбюджетного трансферту Усього
1 2 3
І. Трансферти до загального фонду бюджету
41020100 Базова дотація 28 864 100,00
9900000000 Державний бюджет 28 864 100,00
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 55 198 800,00
9900000000 Державний бюджет 55 198 800,00
41040200 Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету 1 108 800,00
0710000000 Обласний бюджет Закарпатської області 1 108 800,00
ІІ. Трансферти до спеціального фонду бюджету
X УСЬОГО за розділом І та ІІ, у тому числі: 85 171 700,00
X загальний фонд 85 171 700,00
X спеціальний фонд
      2. Показники міжбюджетних трансфертів іншим бюджетам (грн)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету/ Код бюджету Код типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Найменування трансферту/ Найменування бюджету – отримувача міжбюджетного трансферту Усього
1 2 3 4
І. Трансферти із загального фонду бюджету
3719770 9770 Інші субвенції з місцевого бюджету 500 000,00
0753000000 9770 Виноградівська міська територіальна громада (співфінансування інклюзивно-ресурсного центру -50000 грн., КНП Виноградівська районна лікарня-450000 грн.) 500 000,00
ІІ. Трансферти із спеціального фонду бюджету
X X УСЬОГО за розділом І та ІІ, у тому числі: 500 000,00
X X загальний фонд 500 000,00
X X спеціальний фонд
Секретар  сільської ради                                                                                                              Беато ЛАСЛОВ-КУШТАН

 

Додаток4
до рішення Пийтерфолвівської сільської ради
від 19 грудня 2023р.№ 1994
\
Розподіл витрат  сільського бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у 2024 році
0754700000
(код бюджету) (грн.)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/ відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Найменування місцевої/ регіональної програми Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму Усього Загальний фонд Спеціальний фонд
усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
0200000 Виконавчий комітет Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 2 455 000,00 2 355 000,00 100 000,00 100 000,00
0210000 Виконавчий комітет Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 2 455 000,00 2 355 000,00 100 000,00 100 000,00
0212152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я Програма боротьби з онкологічними та іншими важкими та рідкісними захворюваннями на 2021-2025 роки. рішення  № 74 від 03.03.2021р. 40 000,00 40 000,00
0212152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я Прграма розвитку сімейної медицини у Пийтерфолвівській сільській раді на 2021-2025 роки рішення  № 1991 від 19.12.2023р. 25 000,00 25 000,00
0212152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я Програма розвитку та підтримки комунального закладу охорони здоров”я КНП “Виноградівська районна лікарня” рішення  № 80 від 03.03.2021. 35 000,00 35 000,00
0213033 3033 1070 Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян Програма фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на приміських маршрутах загльного користування на території Пийтерфолвівської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки Рішення від 17.12.2021 № 1442 230 000,00 230 000,00
0213035 3035 1070 Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті Програма компенсації за пільгові перевезення окремих категорій громадян на залізничному трансполрті приміського сполучення на 2023-2024 роки Рішення від 26.10.2023 № 1853 25 000,00 25 000,00
0216030 6030 0620 Організація благоустрою населених пунктів Програма благоустрою населених пунктів громади на 2021-2025 роки рішення  №1677 від10.03.2023р. 1 500 000,00 1 500 000,00
0216090 6090 0640 Інша діяльність у сфері житлово-комунального господарства Програма забезпечення приватизації, збереження та утримання комунального майна рішення  №1678від10.03.2023р. 100 000,00 100 000,00
0217130 7130 0421 Здійснення заходів із землеустрою Програма розвитку земедьних відносин на території Пийтерфолвівської територіальної громади на 2021-2025 роки рішення від 03.03.2021 року № 70 100 000,00 100 000,00
0217350 7350 0443 Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації) Програма розроблення містобудівної документації та схеми планування території Пийтерфолвівської сільської ради на 2023-2025роки Рішення № 72 від 25.10.2022р. 100 000,00 100 000,00 100 000,00
0217461 7461 0456 Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету Програма розвитку та утримання дорожньої інфраструктури населених пунктів Пийтерфолвівської громади на 2021-2025 роки.( із змінами) рішення  № 84 від 03.03.2021. 200 000,00 200 000,00
0218311 8311 0511 Охорона та раціональне використання природних ресурсів Програма охорони навколишнього природнього середовища на території Пийтерфолвівської територіальної громади на 2021-2025 роки(із змінами) рішення сесії № 71 від 03.03.2021 100 000,00 100 000,00
0600000 Відділ освіти, культури, молоді, спорту і туризму Пийтерфолвівської сільської ради 466 990,00 466 990,00
0610000 Відділ освіти, культури, молоді, спорту і туризму Пийтерфолвівської сільської ради 466 990,00 466 990,00
0614082 4082 0829 Інші заходи в галузі культури і мистецтва Програма розвитку культури,мистецтва і охорони культурної спадщини на території Пийтерфолвівської сільської ради на 2021-2025 роки. рішення від16.06.2023р. №1821 466 990,00 466 990,00
0800000 Відділ у справах сім’ї та соціального захисту Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 316 420,00 316 420,00
0810000 Відділ у справах сім’ї та соціального захисту Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області 316 420,00 316 420,00
0813191 3191 1030 Інші видатки на соціальний захист ветеранів війни та праці Програма соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей на 2023-2024 роки Рішення № 1816 від 16.06.2023 66 420,00 66 420,00
0813242 3242 1090 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення Програма “Турбота на 2021-2025 роки” рішення сесії №56 від 31.12.2020 р. 250 000,00 250 000,00
3700000 ФІНАНСОВИЙ ВІДДІЛ ПИЙТЕРФОЛВІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 500 000,00 500 000,00
3710000 ФІНАНСОВИЙ ВІДДІЛ ПИЙТЕРФОЛВІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 500 000,00 500 000,00
3719770 9770 0180 Інші субвенції з місцевого бюджету Програма підтримки дітей з особливими освітніми потребами на 2021-2025 роки рішення сесії № 72 від 03.03.2021 50 000,00 50 000,00
3719770 9770 0180 Інші субвенції з місцевого бюджету Програма розвитку та підтримки комунального закладу охорони здоров”я КНП ” Виноградівська районна лікарня” рішення сесії від 03.03.2021 року № 80 450 000,00 450 000,00
X X X УСЬОГО X X 3 738 410,00 3 638 410,00 100 000,00 100 000,00
Секретар  сільської ради Беато ЛАСЛОВ-КУШТАН