КОРОЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА. РІШЕННЯ ТА ДОДАТКИ

 

КОРОЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Двадцять дев’ята сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я
14 грудня 2023 року № 1344
Королево
Про бюджет Королівської селищної
територіальної громади на 2024 рік

0754100000__
(код бюджету)

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» Королівська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2024 рік:
– доходи селищного бюджету у сумі 154 281 600 гривень, в тому числі доходи загального фонду бюджету – 148 511 600 гривень та доходи спеціального фонду бюджету – 5 770 000 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;
– видатки селищного бюджету у сумі 153 881 600 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 148 111 600 гривень та видатки спеціального фонду бюджету – 5 770 000 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;
– повернення кредитів до селищного бюджету у сумі 250 000 гривень, у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду селищного бюджету 250 000 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;
– надання кредитів з селищного бюджету у сумі 650 000 гривень, у тому числі надання кредитів із загального фонду селищного бюджету 400 000 гривень , з спеціального фонду селищного бюджету 250 000 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;
– оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі 30 000 гривень, що становить 0,02 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;
– резервний фонд селищного бюджету у розмірі 100 000 гривень, що становить 0,07 відсотка видатків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 2,3 до цього рішення.
3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 цього рішення.
4. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 9 179 400 гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.
5. Установити, що у загальному фонді місцевого бюджету на 2024 рік:
1) до доходів загального фонду місцевого бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтею 97 Бюджетного кодексу України;
2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 4 частини 1 статті 15 та статтею 72 Бюджетного кодексу України.
6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2024 рік:
1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691, частиною 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;
2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України та джерела фінансування, визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України;
3) у частині кредитування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 691 Бюджетного кодексу України та джерела фінансування, визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України.
7. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду селищного бюджету (абзаци 1, 2 пункту 6 цього рішення) згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 69-1 та частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 71 та статтями 89, 91 Бюджетного кодексу України, а кошти спеціального фонду згідно з абзацом 3 пункту 6 цього рішення спрямовуються на надання кредитів з селищного бюджету індивідуальним сільським забудовникам.
8. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками місцевого бюджету видатки загального фонду на:
– оплату праці працівників бюджетних установ;
– нарахування на заробітну плату;
– придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
– забезпечення продуктами харчування;
– оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
– соціальне забезпечення;
– поточні трансферти місцевим бюджетам;
– підготовку кадрів закладами фахової перед вищої та вищої освіти;
– забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;
– оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.
9. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право начальнику фінансового відділу Королівської селищної ради у межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів селищного бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.
10. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Королівській селищній раді отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
11.Головними розпорядниками коштів селищного бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:
1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;
2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
– здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, до 15 березня 2024 року;
– оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
4) врахування у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;
5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.
12. Надати право селищному голові за погодженням із постійною комісією селищної ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, комунального майна, підприємництва, інвестицій та міжнародного співробітництва у період між пленарними засіданнями сесій селищної ради:
12.1. Здійснювати протягом 2024 року розподіл та перерозподіл обсягів субвенцій і дотацій з Державного бюджету України та інших місцевих бюджетів, відповідно до змін, внесених законодавчими актами, нормативними урядовими рішеннями та рішеннями місцевих рад;
12.2. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів селищного бюджету на 2024 рік у разі, якщо після прийняття рішення про селищний бюджет повноваження на виконання функцій або надання послуг, на яке надано бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником селищного бюджету, якому це доручено.
12.3. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів селищного бюджету на 2024 рік у разі внесення змін до структури ради та передачі повноважень головних розпорядників коштів, визначених цим рішенням, іншим структурним підрозділам селищної ради.
12.4. За обґрунтованим поданням головних розпорядників бюджетних коштів вносити зміни до обсягу капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проектів, яких проводиться за рахунок коштів спеціального фонду, відповідно до проектно-кошторисних документацій, назв об’єктів та робіт, видатки на які передбачені в селищному бюджеті на 2024 рік.
12.5. У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів перерозподіляти видатки за бюджетними програмами окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету, у тому числі обсяги регіональних програм.
13. У разі внесення Міністерством фінансів України змін і доповнень до бюджетної класифікації фінансовому відділу селищної ради враховувати такі зміни під час складання й виконання розпису селищного бюджету на 2024 рік.
14. Установити, що в процесі виконання селищного бюджету перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах затвердженого загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів по загальному та спеціальному фондах здійснюється фінансовим відділом за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів.
15.Рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.
16. Додатки 1-5 до цього рішення є невід’ємною частиною.
17. Опублікувати дане рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.
18. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, комунального майна, підприємництва, інвестицій та міжнародного співробітництва.
Селищний голова Антон ЧЕЙПЕШ

 

 Додаток 1
до рішення сесії Королівської селищної ради
від   14 грудня 2023 року  №  1344
Доходи селищного бюджету на 2024 рік
0754100000
Код Найменування згідно з класифікацією доходів бюджету Загальний фонд Спеціальний фонд
Усього усього в тому числі бюджет розвитку
10000000 Податкові надходження 37 365 000 37 365 000 0 0
11000000 Податки на доходи, податки на прибуток, податки на збільшення ринкової вартості 23 400 000 23 400 000 0 0
11010000 Податок та збір на доходи фізичних осіб 23 400 000 23 400 000 0 0
11010100 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати 19 500 000 19 500 000
11010400 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата 3 000 000 3 000 000
11010500 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування 200 000 200 000
11011300 700 000 700 000
13000000 Рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів 105 000 105 000 0 0
13010000 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів 35 000 35 000 0 0
13010100 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування 5 000 5 000
13010200 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування) 30 000 30 000 0 0
13030000 Рентна плата за користування надрами загальнодержавного значення 70 000 70 000 0 0
13030100 Рентна плата за користування надрами для видобування інших корисних копалин загальнодержавного значення 70 000 70 000
14000000 Внутрішні податки на товари та послуги 1 580 000 1 580 000 0 0
14020000 Акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) 200 000 200 000 0 0
14021900 Пальне 200 000 200 000
14030000 Акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) 800 000 800 000 0 0
14031900 Пальне 800 000 800 000
14040000 Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 580 000 580 000 0 0
14040100 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 300 000 300 000
14040200 280 000 280 000
18000000 Місцеві податки та збори, що сплачуються (перераховуються) згідно з Податковим кодексом України 12 280 000 12 280 000 0 0
18010000 Податок на майно 7 830 000 7 830 000 0 0
18010100 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості 10 000 10 000
18010200 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості 320 000 320 000
18010300 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості 120 000 120 000
18010400 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості 370 000 370 000
18010500 Земельний податок з юридичних осіб 2 800 000 2 800 000
18010600 Орендна плата з юридичних осіб 1 250 000 1 250 000
18010700 Земельний податок з фізичних осіб 2 500 000 2 500 000
18010900 Орендна плата з фізичних осіб 460 000 460 000
18050000 Єдиний податок 4 450 000 4 450 000 0 0
18050300 Єдиний податок з юридичних осіб 100 000 100 000
18050400 Єдиний податок з фізичних осіб 4 100 000 4 100 000
18050500 Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків” 250 000 250 000
19000000 Інші податки та збори 0 0 0 0
19010000 Екологічний податок 0 0 0 0
19010100 Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю) 0
19010200 Надходження від скидів забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти 0
19010300 Надходження від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини 0
20000000 Неподаткові надходження 5 975 500 205 500 5 770 000 0
21000000 Доходи від власності та підприємницької діяльності 140 000 140 000 0 0
21080000 Інші надходження 140 000 140 000 0 0
21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції 40 000 40 000
21081500 Адміністративні штрафи та штрафні санкції за порушення законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів 100 000 100 000
22000000 Адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності 45 500 45 500 0 0
22010000 Плата за надання адміністративних послуг 30 000 30 000 0 0
22012500 Плата за надання інших адміністративних послуг 30 000 30 000
22080000 Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим державним майном 15 000 15 000 0 0
22080400 Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності 15 000 15 000 0
22090000 Державне мито 500 500 0 0
22090100 Державне мито, пов’язане з видачею та оформленням документів, у тому числі на спадщину і дарування 500 500
24000000 Інші неподаткові надходження 20 000 20 000 0 0
24060000 Інші надходження 20 000 20 000 0 0
24060300 Інші надходження 20 000 20 000
25000000 Власні надходження бюджетних установ 5 770 000 0 5 770 000 0
25010000 Надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством 5 770 000 0 5 770 000 0
25010100 Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю 5 740 000 5 740 000
25010300 Плата за оренду майна бюджетних установ, що здійснюється відповідно до Закону України “Про оренду державного та комунального майна” 30 000 30 000
Усього доходів (без урахування міжбюджетних трансфертів) 43 340 500 37 570 500 5 770 000 0
40000000 Офіційні трансферти 110 941 100 110 941 100 0 0
41000000 Від органів державного управління 110 941 100 110 941 100 0 0
41020000 Дотації з державного бюджету місцевим бюджетам 48 824 200 48 824 200 0 0
41020100 Базова дотація 48 824 200 48 824 200
41030000 Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 60 060 600 60 060 600 0 0
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 60 060 600 60 060 600
41040000 Дотації  з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам 1 206 500 1 206 500 0 0
41040200 Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету 1 206 500 1 206 500
41050000 Субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам 849 800 849 800 0 0
41051000 Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції 849 800 849 800
41051200 Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету 0 0
Разом доходів 154 281 600 148 511 600 5 770 000 0
Селищний  голова                                                                                                                                                     Антон  ЧЕЙПЕШ