icon clock28.12.2023
icon eye67
Економіка

ВИНОГРАДІВСЬКА МІСЬКА РАДА. РІШЕННЯ ТА ДОДАТКИ

ВИНОГРАДІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Двадцять девята сесія восьмого скликання 

РІШЕННЯ

 

22.12.2023                                                   м.Виноградів                                                       № 1960

 

Про бюджет Виноградівської міської

територіальної  громади  на 2024 рік

 07530000000

(код бюджету)

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України міська рада в и р і ш и л а:               

1.Визначити на 2024 рік:

доходи міського бюджету у сумі 623 052 500,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 596 270 600,00 гривень та доходи спеціального фонду міського бюджету – 26 781 900,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки міського бюджету у сумі 622 752 500,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 591 080 600,00 гривень та видатки спеціального фонду  міського бюджету – 31 671 900,00 гривень ;

повернення кредитів до спеціального фонду міського бюджету – 700 000,00 гривень;

надання кредитів до міського бюджету у сумі 1 000 000,00 гривень, у тому числі надання кредитів із загального фонду міського бюджету – 300 000,00 гривень та надання кредитів із спеціального фонду міського бюджету – 700 000,00 гривень;

профіцит за загальним фондом міського бюджету у сумі  4 890 000,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом міського бюджету у сумі 4 890 000,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення ;

оборотний залишок бюджетних коштів міського бюджету у розмірі 500 000,00 гривень, що становить 0,09 відсотків видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд міського бюджету у розмірі 300 000,00 гривень, що становить 0,05 відсотків видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом.

2.Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3,4 до цього рішення.

3.Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

4.Затвердити розподіл витрат міського бюджету на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі  69 018 420,00 гривень згідно з додатком 6 до цього рішення.

  1. Установити, що у загальному фонді міського бюджету на 2024 рік:

1) до доходів загального фонду міського бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтею 97 Бюджетного кодексу України;

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 4 частини 1 статті 15 та статтею 72 Бюджетного кодексу України.

  1. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2024 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691, частиною 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України та джерела фінансування, визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України;

3) у частині кредитування є надходження, визначені пунктом 10  частини 1 статті 691 Бюджетного кодексу України та джерела фінансування, визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України.

  1. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду міського бюджету (абзаци 1, 2 пункту 7 цього рішення) згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 691 та частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 71 та статтями 89, 91 Бюджетного кодексу України, а кошти спеціального фонду згідно з абзацом 3 пункту 7 цього рішення спрямовуються на надання кредитів з міського бюджету індивідуальним сільським забудовникам.
  2. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками міського бюджету видатки загального фонду на:

– оплату праці працівників бюджетних установ;

– нарахування на заробітну плату;

– придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

– забезпечення продуктами харчування;

– оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

– соціальне забезпечення;

– поточні трансферти місцевим бюджетам;

– підготовку кадрів закладами фахової передвищої та вищої освіти;

– забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

– оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.

  1. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право начальнику фінансового відділу Виноградівської міської ради у межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.
  2. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Виноградівській міській раді отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
  3. Головними розпорядниками коштів міського бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, до 15 березня 2025 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) врахування у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

5) проведення у повному обсязі розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та  послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

  1. Надати право міському голові за погодженням із постійною комісією міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, у період між пленарними засіданнями сесій міської ради:

12.1.  Здійснювати протягом 2024 року розподіл та перерозподіл обсягів субвенцій і дотацій з Державного бюджету України та інших місцевих бюджетів, відповідно до змін, внесених законодавчими актами, нормативними урядовими рішеннями та рішеннями місцевих рад;

12.2. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів міського бюджету на 2024 рік у разі, якщо після прийняття рішення про міський бюджет повноваження на виконання функцій або надання послуг, на яке надано бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником міського бюджету, якому це доручено.

12.3. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів міського бюджету на 2024 рік у разі внесення змін до структури міської ради та передачі повноважень головних розпорядників коштів, визначених цим рішенням, іншим структурним підрозділам міської ради.

12.4. За обґрунтованим поданням головних розпорядників бюджетних коштів вносити зміни до обсягу капітальних вкладень бюджету у розрізі інвестиційних проектів фінансування яких проводиться за рахунок коштів спеціального фонду, відповідно до проектно-кошторисних документацій, назв об’єктів та робіт, видатки на які передбачені в міському бюджеті на 2024 рік.

12.5. У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів перерозподіляти видатки за бюджетними програмами окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету, у тому числі обсяги регіональних програм.

  1. У разі внесення Міністерством фінансів України змін і доповнень до бюджетної класифікації фінансовому відділу міської ради враховувати такі зміни під час складання й виконання розпису міського бюджету на 2024 рік.
  2. Установити, що в процесі виконання міського бюджету перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах затвердженого загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів по загальному та спеціальному фондах здійснюється фінансовим відділом за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів.
  3. Рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.
  4. Додатки 1- 6 до цього рішення є невід’ємною частиною .
  5. Опублікувати це рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету та соціально-економічного розвитку (Кудрон З.Е.).
  7. Міський голова                                                                                                   Степан БОЧКАЙ

 

Додаток 3
до рішення 29-ої сесії
Виноградівської міської ради
восьмого скликання
від 22 грудня 2023 року № 1960
РОЗПОДІЛ
видатків міського  бюджету на 2024 рік
07530000000
(код бюджету) (грн.)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Загальний фонд Спеціальний фонд Разом
усього видатки споживання з них видатки розвитку усього у тому числі бюджет розвитку видатки споживання з них видатки розвитку
оплата праці комунальні послуги та енергоносії оплата праці комунальні послуги та енергоносії
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
0100000 01  Виноградівська міська  рада (головний розпорядник) 114 831 900 93 491 000 38 942 765 11 449 590 21 340 900 12 945 000 12 690 000 155 000 12 790 000 127 776 900
0110000 01 Виноградівська міська рада (відповідальний виконавець) 114 831 900 93 491 000 38 942 765 11 449 590 21 340 900 12 945 000 12 690 000 155 000 12 790 000 127 776 900
0110150 0150 0111 Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад 41 866 000 41 866 000 31 000 000 1 400 000 41 866 000
0112010 2010 0731 Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню 9 368 000 9 368 000 9 368 000
0112111 2111 0726 Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги 1 880 000 1 880 000 1 880 000
0112145 2145 0763 Централізовані заходи з лікування онкологічних хворих 300 000 300 000 300 000
0112152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я 450 000 450 000 450 000
0113104 3104 1020 Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв”язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю 6 477 000 6 477 000 4 663 000 189 890 6 477 000
0113230 3230 1070 Видатки, пов”язані з наданням підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв”язку із введенням воєнного стану 1 326 900 1 326 900 112 200 1 150 000 1 326 900
0113242 3242 1090 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення 1 500 000 1 500 000 1 500 000
0116030 6030 0620 Організація благоустрою населених пунктів 36 890 900 21 030 000 1 500 000 8 600 000 15 860 900 36 890 900
0117130 7130 0421 Здійснення заходів із землеустрою 500 000 500 000 500 000
0117350 7350 0443 Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації) 110 000 110 000 890 000 890 000 890 000 1 000 000
0117461 7461 0456 Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету 6 200 000 6 200 000 11 800 000 11 800 000 11 800 000 18 000 000
0117691 7691 0490 Виконання заходів за рахунок цільових фондів, утворених Внрховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади і фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади 100 000 100 000 100 000
0117693 7693 0490 Інші заходи, пов”язані з економічною діяльністю 4 870 000 4 870 000 4 870 000
0118110 8110 0320 Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха 400 000 400 000 400 000
0118130 8130 0320 Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони 2 693 100 2 693 100 1 667 565 109 700 2 693 100
0118340 8340 0540 Природоохоронні заходи за рахунок цільових фондів 155 000 55 000 100 000 155 000
0600000 06 Відділ освіти, молоді та спорту Виноградівської міської  ради (головний розпорядник) 444 449 100 444 449 100 297 870 500 48 529 310 17 857 900 17 857 900 462 307 000
0610000 06 Відділ освіти, молоді та спорту Виноградівської міської ради (відповідальний виконавець) 57 240 290 57 240 290 33 558 000 7 511 560 3 387 900 3 387 900 60 628 190
0610160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 1 596 290 1 596 290 1 144 500 1 596 290
0611010 1010 0910 Надання дошкільної освіти 48 095 080 48 095 080 27 577 500 6 653 560 3 387 900 3 387 900 51 482 980
0611142 1142 0990 Інші програми та заходи у сфері освіти 50 000 50 000 50 000
0615031 5031 0810 Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл 5 738 300 5 738 300 3 915 000 621 000 5 738 300
0615041 5041 0810 Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд 1 710 620 1 710 620 921 000 237 000 1 710 620
0615062 5062 0810 Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні 50 000 50 000 50 000
0620000 06 Комунальна установа “Центр з обслуговування закладів освіти” Виноградівської міської ради (відповідальний виконавець) 387 208 810 387 208 810 264 312 500 41 017 750 14 470 000 14 470 000 401 678 810
0621010 1010 0910 Надання дошкільної освіти 53 761 760 53 761 760 31 961 800 5 967 460 4 030 300 4 030 300 57 792 060
0621021 1021 0921 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету 100 497 970 100 497 970 42 553 600 33 986 140 10 439 700 10 439 700 110 937 670
0621031 1031 0921 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок освітньої субвенції 215 156 900 215 156 900 177 100 000 215 156 900
0621070 1070 0960 Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми 4 679 150 4 679 150 3 580 000 257 550 4 679 150
0621141 1141 0990 Забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти 8 432 050 8 432 050 6 136 800 368 150 8 432 050
0621142 1142 0990 Інші програми та заходи у сфері освіти 341 630 341 630 341 630
0621151 1151 0990 Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок коштів місцевого бюджету 1 093 400 1 093 400 425 000 365 900 1 093 400
0621152 1152 0990 Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок освітньої субвенції 1 982 800 1 982 800 1 625 300 1 982 800
0621160 1160 0990 Забезпечення діяльності центрів професійного розвитку педагогічних працівників 1 263 150 1 263 150 930 000 72 550 1 263 150
1000000 10 Відділ культури та туризму Виноградівської міської  ради (головний розпорядник) 27 124 300 27 124 300 20 486 000 1 581 200 769 000 769 000 625 000 27 893 300
1010000 10 Відділ культури та туризму Виноградівської міської ради (відповідальний виконавець) 27 124 300 27 124 300 20 486 000 1 581 200 769 000 769 000 625 000 27 893 300
1010160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 3 615 800 3 615 800 2 600 000 378 800 3 615 800
1011080 1080 0960 Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами 11 992 200 11 992 200 9 586 000 272 100 762 500 762 500 625 000 12 754 700
1014030 4030 0824 Забезпечення діяльності бібліотек 5 041 000 5 041 000 3 750 000 401 000 5 000 5 000 5 046 000
1014040 4040 0824 Забезпечення діяльності музеїв і виставок 978 000 978 000 750 000 53 000 1 500 1 500 979 500
1014060 4060 0828 Забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля та інших клубних закладів 5 312 300 5 312 300 3 800 000 476 300 5 312 300
1014082 4082 0829 Інші заходи в галузі культури і мистецтва 185 000 185 000 185 000
3100000 31 Відділ комунального майна територіальної громади Виноградівської міської ради(головний розпорядник) 1 782 700 1 782 700 1 400 000 30 000 100 000 100 000 100 000 1 882 700
3110000 31 Відділ комунального майна територіальної громади Виноградівської міської ради (відповідальний виконавець) 1 782 700 1 782 700 1 400 000 30 000 100 000 100 000 100 000 1 882 700
3110160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 1 782 700 1 782 700 1 400 000 30 000 1 782 700
3117650 7650 0490 Проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки чи права на неї 100 000 100 000 100 000 100 000
3700000 37 Фінансовий відділ Виноградівської міської ради(головний розпорядник) 2 892 600 2 592 600 1 956 600 35 000 2 892 600
3710000 37 Фінансовий відділ Виноградівської міської ради (відповідальний виконавець) 2 892 600 2 592 600 1 956 600 35 000 2 892 600
3710160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 2 592 600 2 592 600 1 956 600 35 000 2 592 600
3718710 8710 0133 Резервний фонд місцевого бюджету 300 000 300 000
Разом видатків 591 080 600 569 439 700 360 655 865 61 625 100 21 340 900 31 671 900 12 790 000 18 781 900 625 000 12 890 000 622 752 500
Секретар міської ради Сніжана ПОПОВИЧ