icon clock18.11.2016
icon eye24
Культура

Із батьком спілкується англійською мовою

Мадлена Кобаль-Хассетт вчиться у 10-му класі Виноградівської гімназії. Минулого навчального року на обласному етапі шкільної олімпіади з англійської мови вона отримала диплом ІІІ-го ступеня. З цілої плеяди юних дарувань саме цю дівчину з незвичним прізвищем ми обрали неспроста, адже відомий факт – Указом Президента 2016-ий визнано роком англійської мови в Україні. Таке рішення цілком обґрунтоване, ураховуючи роль англійської, як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню. Саме в цьому і переконалася на власному досвіді моя юна співрозмовниця.
– Мій тато за національністю – ірландець. Позаяк він не знає української мови, я з ним спілкувалася виключно англійською. Тому так добре й знаю цю мову. Мої батьки наразі живуть і працюють в Ірландії, а я мешкаю з бабусею та дідусем у Виноградові. Два роки тому я вперше їздила в Ірландію, де доводилося розмовляти тільки англійською мовою. Для мене це було дуже позитивним досвідом. Моя друга батьківщина мені сподобалася, проте менталітет тамтешніх людей зовсім відрізняється від нашого, – розповідає дівчина. – Я багато подорожую, тож знання міжнародної мови мені не раз ставало в пригоді. Так, завдяки батькам відвідала Угорщину, Австрію, Польщу, Францію, Німеччину, на відпочинку була у Греції та Хорватії. Вчителька англійської мови Даніела Романчук всіляко допомагає удосконалювати набуті знання. Моя бабуся Олена Семенівна викладала українську філологію у Виноградівському ВПУ-34, дідусь Петро Петрович ще й зараз вчить студентів історії. Тож у навчанні вони також мене дуже підтримують. Саме олімпіади та конкурси дають змогу перевірити рівень своїх знань. Вчителька порадила мені взяти участь у конкурсі, котрий проводили волонтери «Корпусу миру». Протягом години ми мали написати твір англійською мовою на креативну тему. Я написала твір про закриті двері. Десь через два місяці дізналася про приємну новину – я виграла цей конкурс на Всеукраїнському етапі. У подарунок я отримала сертифікат, книжки та футболку.  
Мадлена зізнається, що англійська мова та історія України є її улюбленими предметами. А от із вибором майбутньої професії вона ще не визначилася. Одне знає точно: після закінчення гімназії поїде до батьків у Ірландію, де і здобуватиме вищу освіту.
Наталія Кобаль