Все буде добре, Мартін!

Увагу прохожих виноградівців здалеку привертала яскраво-барвиста афіша. Небайдужих до людської біди запрошувала на благодійний аукціон-концерт, який зініціювали сучасно-розважальна, пізнавальна студія мистецтв для дітей і дорослих  «New Art», громадське об’єднання  #Небайдужий_Виноградів та Виноградівська міська рада. Доля 10-тирічного хлопчика Мартина Молнара, у якого медики виявили складну онкохворобу, а лікується вона лише за кордоном і обійдеться в захмарну для родини ціну, згуртувала людей. За долю п’ятикласника хвилювалися батьки, бабуся і дідусь, старша сестричка Тімея, молодший братик Себастьянчик, класний керівник Рената Віщак, однокласники, які через відео звернулися до Мартіна зі щирими привітаннями і побажаннями англійською мовою.
Розпочали благодійний захід ведучі Святослав Гал та Наталія Вейконь. Танцем «Мій ангел» Кіра Гунцелізер та Сандра Михалко висловили своє захоплення життям. Співаки Максим Гаснюк та Світлана Керечан заворожили присутніх виконанням ліричних пісень «Я Тебе малюю» та «Човен». В роботу включився Віктор Черніков, який в онлайн-групі «Виноградів сьогодні» транслював наживо все, що відбувалося на сцені. Вихованці Сандри Михалко виконали хореографічну композицію «Нескінченність».
Депутат міської ради Святослав Гал провів аукціон 18-ти дитячих робіт. Швидко розкупили роботи 6-тирічних майстрів чарівного пензля Аміли Корєнкової, Марічки Старости, Нікіти Рангу, Романа Погоріляка та Аделіни Дувалко. Знайшли своїх поціновувачів малюнки Емілії Тисянчин, Евеліни Міца, Владислава Суворова, Анастасії Грицюк, Софійки Мегеш та Злати Погоріляк. Увагу присутніх привернули роботи Максима Рацина, Назара Бенжака, Валіка Штефана, Максима Мереуца та Еріка Копчі.
Концертна програма триває. Танцюристи виконують пластичну композицію «Мрія». Відтак розпочинають продаж робіт членів громадського об’єднання «Мистецька Угоча». Відібрані полотна Мар’яни Гаврило, Петра Варги, Івана Токача, Гелени Матій, Маргарити Тегзи, Наталії Чік, Валентини Костьо та Федора Сільваші швидко розійшлися «з молотка».
Приємне враження залишилося від композиції «Душа Карпат» та «Африка», які виконали юні танцівниці студії. Далі розігрували благодійну лотерею, оголосили подяку численним колективам торгівельних мереж, підприємців та окремих благодійників і меценатів, які долучилися до цієї акції. Лічильна комісія зробила підрахунки і оголосила: на лікування Мартіна Молнара зібрали 500 форинтів, 50 євро, 2000 доларів та 112401 гривню. Завершили благодійних захід піснею «Все буде добре». Він ще раз переконав нас у тім, що разом ми подолаємо будь-яке лихо, будь-яке випробування долі.
Марія Конкіна,
керівник районного
відділення ГО МАЛІЖ