icon clock19.02.2015
icon eye38
Спорт

ВИНОГРАДІВ МАЄ ДВОХ СРІБНИХ ПРИЗЕРІВ ЧЕМПІОНАТУ ОБЛАСТІ З ШАХІВ

Минулої неділі в шаховий клуб міста над Латорицею на чемпіонат області з шахів серед дітей віком до 8-ми та до 10-ти років з’їхалося майже півсотні дітей з різних районів Закарпаття. Цей турнір розпочав ряд дитячих змагань, які пройдуть протягом року. Саме виявлення юних талантів  і популяризація шахів серед дітей є основною метою проведення подібних змагань.
Наш район представляли вихованці шахово-шашкового клубу «Севлюш», а саме: Андрій Маркулинець, Серафим Ярина, Лаура Гресь, Іван Іляш, Максим Костів, Юрій Бучок, Максим Білак та Андрій Чейпеш. Регламент турніру – швейцарська система в 7 турів по 15 хвилин кожному учаснику плюс 10 секунд за зроблений хід.
П’ятигодинне протистояння виявило чемпіонів області та призерів турніру. Щодо наших юних шахістів: серед хлопців віком до 8-ми років «срібло» в Андрія Маркулинця (ЗОШ №4), срібною призеркою серед дівчат до 10-ти років стала також Лаура Гресь (ЗОШ №8). Вони нагороджені грамотами та медалями. Непогані шанси потрапити в призери мав Серафим Ярина, і тільки прикрі поразки в останніх турах зруйнували мрію маленького шахіста.
І поїздку, і святковий стіл для учасників шахового турніру організував керівник шахово-шашкового клубу «Севлюш» Євгеній Ярина. Вже по поверненні до Виноградова діти відпочивали в кав’ярні, смакували піццу та соки і ділилися враженнями від поїздки.


Володимир КОБАЛЬ,
тренер з шахів шахово-шашкового клубу «Севлюш»