Чверть століття – в медицині

Галина ІСАК – старша акушерка жіночої консультації у поліклініці, ті ж обов’язки продовжує виконувати у КНП «Виноградівська районна лікарня». Напередодні професійного свята досвідчений медик розповіла нам про медичну реформу та роботу під час карантину.
Галина Юріївна – уродженка села Дротинці. У 1994 році закінчила Берегівське медичне училище. Зараз, як і багато інших лікарів під час карантину, допомагає пацієнтам видужувати і жити нормальним життям. За плечима у неї 26 років безпереривного трудового стажу на одній і тій же посаді акушерки. Слід зазначити, що до недавнього часу вона була старшою акушеркою, але, у зв’язку з медичною реформою, тепер працює в клініко-діагностичному відділенні.
– Не можу з точністю сказати, що з цієї реформи вийде, але на даний час не бачу ніякого покращення ні для медиків, ні для людей, і взагалі для держави, особливо в таких непростих умовах як тепер. Адже, у період карантину дуже складна ситуація. Покращити умови лікування чи надання допомоги навіть нема можливості, – розповідає Галина Юріївна.
Під час всесвітньої пандемії COVID-19 не могли не спитати: «Що саме змінилося у Вашій роботі і в цілому в лікарні під час карантину?»
– У моїй роботі нічого кардинального не змінилося, крім режиму роботи, прийому пацієнтів, їх обслуговування. Проте – немає ніяких планових операцій, все проходить в карантинних умовах. Хворих є багато і ми стараємося не особливо скупчувати людей. При потребі консультуємо по телефону. Якщо вже потрібно провести обстеження, то стараємося проводити їх періодично, у визначений час. А все інше здебільшого як і було. Всі екстренні випадки як лікували, так і лікуємо. Для того, щоб допомогти пацієнтам, в першу чергу треба захистити себе. Кожний лікар має над цим задуматися, – переконана Галина Ісак.

Ростислав Габор,  студент кафедри журналістики  філологічного факультету УжНУ