icon clock19.11.2015
icon eye27
Цікаве

ПОДАРУНОК З УГОРЩИНИ ДЛЯ УЧНІВ МІСЬКОЇ ЗОШ №4

У минулому номері районного часопису ми інформували громадськість, що у міській ЗОШ №4 введено у навчальну програму вивчення угорської мови, як другої іноземної. Нещодавно у Закарпатському інституті ім. Ф. Раковці ІІ організовано вручення угорськомовних підручників, що мають на меті вдосконалити навчальний процес.
У середу до навчального закладу завітала поважна угорська делегація. Серед гостей були міністерський комісар з питань управління транскордонними інвестиціями Управління прем’єр-міністра Угорщини Іштван Грежа, держсекретар з питань управління транскордонними інвестиціями Котолін Любка, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, Берегівський генконсул Ендре Саліпскі, голова товариства угорських педагогів Закарпаття Ільдіка Орос. У заході також взяли участь заступник голови РДА Єва Данич, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белень, міський голова Степан Бочкай, інспектор райво Людмила Грабович. Гостей вітав директор школи Йосип Жодані, який, представляючи навчальний заклад, зазначив, що з поточного навчального року для 61 п’ятикласника організовано вивчення угорської мови.
В актовому залі школи учні вітали гостей концертною програмою, співали пісні про рідний край та милозвучність української мови.
Вітаючи школярів, міністерський комісар зазначив, що, володіючи угосрькою мовою, у майбутньому вони будуть мати кращі можливості як на Закарпатті, так і за сприяння Угорщини у Європі. Педагогічному колективу Іштван Грежа висловив вдячність за творчу роботу, передав привітання від уряду Угорщини та вручив цінні подарунки, зокрема, книжни, іграшки тощо. Учениці 8-го класу Олександра Іваніга та Моніка Кушінко декламували вірші угорською мовою. Богдана Штефан – учениця 5-го класу висловила щиру вдячність гостям за подарунки, демонструючи при цьому свої знання з угорської мови.
Зіта БОЧКОР.
Фото Івана БУРКАЛА.