За матеріалами СБУ засуджено ще трьох пособників країни-терориста, які допомагали окупантам «адаптуватися» на Луганщині

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення заочно засуджено ще трьох пособників окупаційної адміністрації на Луганщині.
До повномасштабного вторгнення рф, зловмисники очолювали філії держпідприємства «Луганський облавтодор» в Лисичанську, Кремінній та Білокуракиному.
Вони свідомо проігнорували наказ про переведення філій на підконтрольні Україні території та добровільно перейшли на бік «асвабадітєлєй».
Зрадники мають вищу освіту, фахові навички та багаторічний досвід у профільній галузі. Тож швидко перереєстрували філії за російськими «стандартами» й ініціативно очолили незаконні установи вже в «лнр».
У користування окупантів перейшли всі виробничі потужності, бази, склади для зберігання палива, майно і техніка для ремонту, обслуговування та будівництва доріг, що належить Державній акціонерній компанії «Автомобільні дороги України».
За наявними даними, ворожі пособники закликали місцевих мешканців отримувати російські паспорти та допомагати становленню рашистської влади.
За матеріалами СБУ суд визнав їх винними за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та призначив кожному з них покарання від 10 до 11 років тюрми.
Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.