Коптіть м’ясо обережно

Коптити м’ясо, сало і пікницю – справжнє газдівське ремесло. Цей своєрідний ритуал, як правило, починається за тиждень до свят. Кожен господар, який займається цим дійством, має свій рецепт приготування копченини.
Але у передсвяткових клопотах люди досить часто нехтують правилами пожежної безпеки та залишають вогнище в коптилках без нагляду. А, як свідчить статистика, залишений без нагляду процес коптіння навіть на декілька хвилин, часто призводить до виникнення пожежі. Саме більшість пожеж у передсвяткові дні трапляються від необережного поводження з вогнем під час коптіння м’яса в домашніх умовах.
Найчастіше такі пожежі виникають в сільській місцевості, де люди досить часто нехтують правилами пожежної безпеки та залишають вогнище без нагляду або влаштовують коптильні на горищах та впритул до будівель і споруд.
Тож, шановні громадяни, щоб ваш стіл на свята не спорожнів на копчену продукцію, дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Виноградівський районний відділ Управління ДСНС України у Закарпатській області