icon clock17.03.2022
icon eye217

Допомагають, заради миру!

Є серед нас люди, для котрих допомагати і підтримувати іншим не просто благородна справа, а сенс їх життя. Одні з таких – знана в краї сім’я Драгун. Про благодійницькі вчинки засновника торгової марки натуральних соків «Драгун» Володимира Михайловича у Виноградові та найближчих селах знають давно. Ще в далекому 2014-му він привозив у «Рух підтримки Закарпатських військових – Виноградів» соки для захисників.
Віднедавна родина вирішила, так би мовити, «легалізувати добро», заснувавши благодійну організацію «Фонд імені Юлії Драгун», знаної поетки-піснярки, прозаїк, драматургині, фольклористки і казкарки, етнопедагогині і оповідачки цікавих легенд та переказів.
Не стали вони осторонь і в період повномасштабного наступу на Україну російських загарбників. Так, 8 березня, в Міжнародний день боротьби за права жінок і Міжнародний день миру, на своїй власній сторінці у соцмережі Facebook Володимир Драгун написав: «У зв’язку з війною керівництво торгової марки «Соки Драгуна» та благодійної організації «Фонд імені Юлії Драгун» вирішили надати допомогу військовим, переселенцям, дітям-сиротам та стареньким людям, котрі були вимушені на схилі літ покинути рідні домівки. Так, надали 60 000 літрів соку на суму 2500 000 гривень. Дай, Боже, щоб війна закінчилася скоріше. З нами Бог!»
Добро обов’язково добром воздасться на мирній українській землі. Віримо в Збройні сили України, в нашу перемогу!

Наталія Кобаль