УСПІХ 12-ТИРІЧНОГО ВИНОГРАДІВЦЯ

У м. Могильові (Білорусь) завершився чемпіонат світу з гирьового спорту за версією Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту. На цих престижних змаганнях «з’ясовували стосунки» і майбутні майстри – діти, юнаки, юніори.
Великого успіху досяг семикласник Виноградівської ЗОШ №1 Віталій Білак. Він став чемпіоном світу серед дітей у номінації «швидкісне жонглювання гирею 3 кг на два оберти» і спромігся показати нечуваний результат – за одну хвилину 140 обертів! Це абсолютно кращий результат серед усіх учасників віком від 10 до 80 років.
Чи стане юний закарпатець новим Кротоном Фірцаком? Адже він і статурою нагадує свого легендарного земляка, і важить у свої 12 років 63 кілограми. А може він майбутній чемпіон світу з боротьби сумо?
Принагідно хочу подякувати батькам юного чемпіона – Віталію Йосиповичу і Людмилі Валентинівні, які взяли на себе всі витрати по відрядженню сина на змагання.


Володимир СТРІЛЕЦЬКИЙ, тренер
Від редакції: До слова, Володимир Володимирович виборов свій 29 титул чемпіона світу, а також нагороджений офіційним сертифікатом рекордсмена Книги рекордів Гіннеса. Цю відзнаку йому вручив спортивний комісар Книги Джек Брокбенк.