icon clock29.10.2014
icon eye49

СЛАВА ВИЗВОЛИТЕЛЯМ УКРАЇНИ

Минулої суботи на центральній площі Виноградова відбувся багатолюдний захід з нагоди 70-ої річниці визволення України, в тому числі Закарпаття та Виноградівщини. В рамках святкування проводилася Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України», яка стартувала 14 лютого у Луганську, а 25 жовтня прибула до Виноградівщини. Символи естафети зустрічали керівники району та міста, депутати, представники районної організації ветеранів, громадських організацій, учні міських загальноосвітніх шкіл.
Ведучий урочистостей, начальник відділу культури Василь Югас, відкриваючи захід наголошував, що тисячі кращих синів і дочок, у тому числі партизани-підпільники віддали життя за визволення Батьківщини. Відтак присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв.
Щиро вітав громадськість з 70-річчям визволення краю Віталій Любка, який закликав молодь бути патріотами, поважати сивочолих ветеранів, героїв, котрі охороняють суверенітет Батьківщини. Голова районної ради ветеранів України Василь Ковачик зазначив, що серед ветеранів – учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні, які проживають у нашому районі, залишилося всього 18. Їм уже за 85 років, але не дивлячись на це вони беруть активну участь у патріотичному вихованні підростаючого покоління.
Голова ради ветеранів Іршавщини Василь Рацин передав прапор ІV Українського фронту Василю Ковачику і, вітаючи виноградівчан, зазначив, що естафету передано у надійні руки молоді нашого району та високо оцінив роль ветеранів краю у визвольному русі.
На урочистостях грамотою обласної ради нагороджено керівника самодіяльного народного хору ветеранів війни та праці міського будинку культури, директора ДШМ ім. Б. Бартока Віктора Марушку.
Захід завершився покладанням квітів до меморіального комплексу воїнам-визволителям та стели розстрілу партизан-підпільників. У виконанні самодіяльного народного хору ветеранів війни і праці міського будинку культури та хору працівників культури і любителів хорового співу прозвучали патріотичні пісні.


Вл. інф.