СВЯТО ОХОРОНЦІВ ДЕРЖАВНИХ РУБЕЖІВ

З нагоди Дня прикордонника у великому залі влади відбулося урочисте зібрання та святковий концерт, в якому взяли участь охоронці державних рубежів відділів «Вилок», «Дяково», «Хижа», «Дюла», що дислокуються на території району.
Присутні схилили голови перед пам’яттю мужніх чоловіків – прикордонників, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю, перед тими, хто не дожив до сьогоднішнього дня, виконуючи свій службовий обов’язок.
У своєму виступі начальник відділу «Хижа» Мукачівського прикордонного загону майор Віктор Божко зазначив, що прикордонники з високою відповідальністю виконують завдання по охороні кордону, мужньо долають труднощі, повсякденно збагачують традиції старшого покоління. Запевнив, що особовий склад мукачівського прикордонного загону й надалі виконуватиме свій професіональний обов’язок по забезпеченню недоторканості державних кордонів, відданість присязі та народу України.  З нагоди свята деяким учасникам заходу ним було вручено почесні відзнаки.
– У такий важкий для нашої Батьківщини час українські прикордонники продовжують гідно нести службу та захищати державний кордон, забезпечуючи цілісність і незалежність нашої країни, беруть участь в ході проведення антитерористичної операції на Сході. Лише з Виноградівського району  близько 120 прикордонників захищали східні рубежі України, за що їм велика подяка. Тісною є співпраця та взаємодія органів влади, підприємств, шефських організацій з прикордонниками Виноградівщини у наданні практичної допомоги, військово-патріотичному вихованні молоді, вирішенні повсякденних проблем, облаштуванні прикордонних застав. Впевнений, що співпраця продовжуватиметься задля забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності країни. Від імені керівництва району висловлюю вам подяку за сумлінне та самовіддане виконання вашого конституційного обов’язку, значний внесок у зміцнення національної безпеки, захист політичних, економічних і військових інтересів держави. Впевнений, що українські прикордонники завжди залишатимуться взірцем гідності й честі, відданості своєму народові, продовжувати славну історію українського війська, – сказав у вітальному виступі в. о. керівника апарату РДА Юрій Продан. За дорученням очільників району він вручив грамоти райдержадміністрації та районної ради кращим охоронцям кордону, зокрема, Юрію Балозі, Юрію Бігуну, Вадиму Клецькому («Дюла»), Ігору Гудкову, Юрію Гецку, Михайлу Мізуну («Вилок»), Володимиру Роспопі, Івану Чорноморцю відділу («Хижа»), а також ветеранам прикордонної служби Петру Токачу та Владиславу Палешнику.
Чудовою концертною програмою «зелених беретів» вітали учасники художньої самодіяльності міського будинку культури – самодіяльний народний хоровий колектив працівників культури та любителів хорового співу, хореографічний колектив «Галактика», солісти Василь Тарнай, Юрій та Юліана Орос, джазовий колектив «Севлюш діксі-бенд».


Любов ТОКАЧ