ПОЗАШЛЯХОВИК – ДЛЯ СОЛДАТІВ АТО

Волонтерські та громадські організації Виноградівщини дбають не лише про те, аби наші захисники, що наразі беруть участь у бойових діях на Сході країни, були одягнені та ситі, але і про їх матеріально-технічне забезпечення. От і минулого тижня на площі Миру зібралися активісти координаційного центру при райраді та громадської організації «Майдан», аби, перед відправленням у зону АТО, освятити придбаний для солдатів позашляховик.
– Цей автомобіль передадуть першому дивізіону 44-ої окремої артилерійської бригади Збройних сил України, де несуть службу наші земляки з Виноградівщини та Закарпаття на чолі з заступником командира дивізіону технічного забезпечення Русланом Несторишиним, – зазначив у своєму виступі ведучий заходу, волонтер Андрій Гунцелізер. – Висловлюємо щиру подяку всім, хто допоміг нам у придбанні джипа. Це, зокрема, Закарпатська єпархія Української православної церкви Київського патріархату на чолі з Владиком Кирилом, Виноградівська, Берегівська, Мукачівська, Перечинська церкви вищезгаданої єпархії, координаційний центр при районній раді, підприємці Василь Мелай, Василь Бердар, Василь Кіш, Іван Тереля, Юрій Пензеник, Галина Ухач, Віктор Ковач, Андрій Болдог, Андрій Поличко. Вони надали кошти та продукти харчування, які наразі вже завантажено в автомобіль. Іван Черепко, Михайло Шерегі, Михайло Кут та Емма Данко надали кошти для придбання дизпалива. Іван Яцканич, Олег Приходько, Анатолій Жовчак безкоштовно надали запчастини для військових автомобілів. Степан Параска здійснив ремонтні роботи цього джипа.
– Наше серце радіє тому, що ми зробили таку добру і благородну справу, придбавши позашляховик для наших солдатів, які зараз беруть участь у бойових діях на Сході країни. У Священному писанні мовиться, що «більше тої любові ніхто не має, як хто душу свою покладе за друзів своїх». А святі отці вчать нас палко любити свою країну і бути готовими покласти за неї душу. Так і наші христолюбиві славні захисники зараз боронять нашу святу Русь-Україну від російських окупантів. І якщо цей автомобіль врятує хоча б одне життя – наша доброчинна акція не буде марною і повернеться нам сторицею. За нами правда, за нами – Бог, за нами – перемога, – освятивши придбану для військових автівку, сказав єпископ Ужгородський та Закарпатський Української православної церкви Київського патріархату Владика Кирил.
– Ми переживаємо дуже складні часи, коли нікому непотрібна війна забирає життя молодих людей. Тому цим заходом ми хочемо наголосити на важливості якомога більше допомагати нашим бійцям, яких наразі у зоні АТО нараховується понад 175. Тож від себе особисто та від керівництва Виноградівської РДА висловлюю щиру вдячність всім тим волонтерам, які роблять усе можливе, аби прискорити омріяну перемогу. Цей автомобіль має подолати понад 1500 кілометрів, щоб доїхати до місця призначення, – наголосив заступник голови Виноградівської РДА Анатолій Бажура і висловив щиру вдячність усім благодійникам, які посприяли у придбанні автівки.
Учні Виноградівської гімназії зачитали написані ними листи та вірші для наших героїв-земляків. Разом із малюнками їх також передали солдатам АТО. Водій Владислав Яцина, який сам зголосився разом з Євгеном Ухачем доправити позашляховик на Схід країни, сказав, що усвідомлює, наскільки небезпечною може бути ця поїздка. Та його не лякають труднощі, адже переконаний, що робить добру справу для мирного майбутнього нашої держави.
А на завершення всі присутні написали на прапорі України побажання солдатам. Його волонтери також доправлять нашим захисникам на Сході.


Наталія КОБАЛЬ