НОТАТКИ ІЗ ЗАСІДАННЯ БЮДЖЕТНОЇ КОМІСІЇ

У середу відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань ринкових відносин, планування, бюджету, фінансів та контролю за проведенням приватизації під головуванням Володимира Мореки. У порядку денному спочатку планувалося розглянути 6 питань, але потім були запропоновані для обговорення ще два додаткові, зокрема, про передачу автомобіля управлінню освіти та заслухати інформацію про роботу комісії по охороні здоров’я. Але за останнє питання з присутніх 7 членів комісії (6 були відсутні) проголосували тільки 6, тому його було знято з порядку денного.
Насамперед заслухали інформацію начальника відділу з питань приватизації майна в районі Юрія Лешка про надання згоди на прийняття майнового комплексу Державний заклад «Вузлова лікарня смт. Королево» з державної у комунальну, про надання дозволу КП «РРВК «Новини Виноградівщини» на передачу приміщень в орендне користування, про розгляд клопотання РДА щодо обміну орендованими приміщеннями за адресою пл. Миру, 3.
Члени комісії розглянули клопотання районного громадського формування «Апологет» з ОГП і ДК. Після коротких дискусій вирішили передати в орендне користування громадському формуванню вбудовані приміщення площею 18,8 кв.м. в колишній будівлі райсуду по вул. Миру. 55. За пропозицією депутата Тетяни Граб, орендну плату встановили пільгову – 50% вартості ставки реальної орендної плати.
Різні думки висловлювалися при обговоренні питання про прийняття земельної ділянки державної власності, розташованої за межами населених пунктів Боржавської сільської ради у спільну комунальну власність територіальних громад сіл, селищ та міста. Мова йшла про ділянку площею 14,9 га, де проведена велика робота по обстеженню і, як виявилося, кращої немає в районі для будівництва полігону. По даному питанню всі присутні на засіданні депутати висловили свої думки, але зійшлися на спільній: сільські голови повинні вести активну роз’яснювальну роботу, довести до мешканців, що полігон немає альтернативи.
Т. в. о. голови РДА Юдіта Петеі констатувала, що всі ми хочемо жити по-європейськи, але мислити, поводитися по-європейськи не вміємо і не хочемо, наголошувала, що сільські мешканці наразі дискриміновані щодо поводження з твердими побутовими відходами. Є надія на те, що питання зрушиться з мертвої точки.
Депутат районної ради Ольга Піпаш сформулювала свою думку однозначно:«Треба публічно назвати тих людей, які підбурюють сільських мешканців проти будівництва полігону, оскільки основна частина за нього». Всі щиро сподіваються, що найближчим часом нарешті вирішиться питання вивозу відходів з сіл.
На завершення заслухали інформацію начальника фінансового управління РДА Валерії Варги про внесення змін до рішення районної ради від 13.01 2015 року №489 «Про районний бюджет на 2015 рік». Мова йшла про розподіл коштів з обласного бюджету в сумі 9462 тис. грн. та про власні вільні кошти у сумі 7799 тис. грн. При розподілі увагу акцентували на реалізації енергозберігаючих заходів, переведення котлів на тверде паливо, ремонт та будівництво ДНЗ, реконструкцію клубів, закладів охорони здоров’я тощо.


Маргарита СТАНКО