НЕВДОВЗІ НА СТАДІОНІ «ПЛАСТМАСОВИК» БУДЕ ОБЛАШТОВАНО НОВИЙ ПАРКАН

Так, на стадіоні «Пластмасовик» тривають роботи по облаштуванню нового паркану вздовж вул. Української. Коментар на цю тему «Новинам Виноградівщини» надав перший заступник міського голови Василь ЦІЦЕЙ: – На сьогоднішній день згідно угод, укладених між міською радою та ПрАТ «Виноградівська ПМК-78» виконуються роботи по облаштуванню паркану вздовж вул. Української  по частині периметру стадіону «Пластмасовик». Роботи виконуються згідно затвердженого проекту, який пройшов експертизу. Облаштування паркану проводиться з метою обмеження вільного доступу на територію, тобто, обмеження можливості завезення сміття на стадіон.
Нова огорожа зводиться на віддалі півтора-два метри від існуючої вглиб стадіону. Це робиться з метою облаштування пішохідної доріжки або тротуару вздовж вул. Української на ділянці від ринку «Урожай» до вул. Пушкіна. Роботи по облаштуванню паркану планується завершити в липні поточного року. Поки що документації на тротуар немає. Можливо, буде розглянуто питання про включення його до переліку об’єктів, що фінансуються з бюджету міста в цьому році. Це залежить від того, яким буде перевиконання міського бюджету за півріччя і куди депутати погодяться направити отримані внаслідок цього суми коштів. Тож тротуар уздовж нового паркану планується на перспективу. Канава, що пролягає поряд, залишиться – вона виконує функції водовідведення. Ремонт бічної огорожі з боку вул. Пушкіна поки що не планується. Наразі стоїть питання, аби завершити роботи вздовж вул. Української і відремонтувати центральний вхід на стадіон. Так, фасад буде оновлено. Але центральний вхід на стадіон відкриватиметься тільки тоді, коли там проводитимуться заходи. Стадіон – це не місце для паркування машин приїжджих на ринок людей, не місце для вивезення побутових відходів. Це спортивний заклад, який буде відкритий для вільного доступу заняттями фізкультурою. Є сподівання, що з облаштуванням нового паркану на стадіоні поменшає сміття, яке деякі люди вивозили туди. Сьогодні немає проблеми з тим, куди подіти побутові відходи – працюють і ВУЖКГ, і ТОВ «АВЕ Виноградово». Укладати угоди громадяни можуть з будь-яким із цих підприємств.
У міському бюджеті і в Програмі соціально-економічного розвитку міста на 2015 рік передбачено тільки будівництво паркану. Станом на 25 червня виконано робіт на 194 тис. 225 грн. Виконавець робіт – ПрАТ «Виноградівська ПМК-78». Залізобетонні конструкції для облаштування паркану виготовляв «Виноградівський завод залізобетонних виробів». Інші роботи за рахунок бюджетних коштів поки що не передбачалися.


Ганна КОБАЛЬ