Керівник області попросив комунальні ЗМІ критикувати владу та перейматися життєвими питаннями простих людей

На зустрічі з головними редакторами державних (комунальних) видань краю – обласного «Новини Закарпаття», районних і міських газет голова ОДА Василь Губаль розповів про пріоритети в роботі закарпатської влади й основні проекти, які на часі. Та, передовсім, очільник області попросив представників ЗМІ критикувати владу,          водночас допомагаючи їй діяти прозоро і вирішувати проблеми закарпатців, а в першу чергу увагу звертати на простих людей, на питання, які їх турбують.
Разом з начальником управління інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Володимиром Піпашем газетярі обговорили і тему відзначення в області 8 травня — Дня пам’яті і примирення в Україні та 9 травня — Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, особливості вшанування цих дат з огляду на події в державі.
Тем, порушених Василем Губалем перед газетярами, було чимало. Це і реформи у лісовій сфері та галузі охорони здоров’я, кадрові призначення, складнощі з місцевими бюджетами з огляду на фінансову децентралізацію та екологічні проблеми. Голова ОДА розповів про конкретні кроки, якими влада планує рухатися в основних сферах життя області. Керівник Закарпаття попросив медійників звертати увагу на реальні, а не декларативні справи та приділяти місце на шпальтах газет простим людям, тим, хто на місцях працює для того, аби змінювати стан справ в області на краще.
Відтак торкнулися теми господарювання в редакціях комунальних, передовсім, районних газет, виробничих питань. Редактори нарікали на тому, що видання змушені виживати. Голова ОДА наголосив: вважає, що преса має бути незалежною і конкурентноздатною, й країна та регіон зокрема рано чи пізно рухатимуться до роздержавлення ЗМІ. Утім, наразі в області серед засновників місцевих газет є органи влади, що передбачає відповідне фінансування, адже «з плеча» знищувати місцеву пресу недоцільно. Водночас голова ОДА закликав «районки» бути цікавими і близькими для народу й ще раз акцентував, що жодних завдань перед журналістами не ставить, а лише просить вболівати за справи в області й висвітлювати життя Закарпаття таким, як воно є, й у свій роботі бути корисними людям – громаді Закарпаття. Василь Губаль окремо подякував журналістам за увагу до тем підтримки АТО, зокрема, волонтерського руху й загалом за патріотичний настрій.