Закарпаття зможе вирішувати «сміттєву» проблему коштом Європейського інвестиційного банку

Голова обласної ради Володимир Чубірко провів нараду з керівництвом Ужгородської районної ради, РДА, керівництвом Виноградівської районної ради та РДА, виконавчим директором ТОВ «АВЕ Умвельт Україна» Миколою Бутенком щодо використання можливостей рамкового кредиту Європейського інвестиційного банку «Муніципальна структура в Україні» (сектор – «тверді побутові відходи») .
Про те, що Європейський інвестиційний банк готовий інвестувати кошти для вирішення проблеми збору та утилізації твердих побутових відходів було домовлено в ході зустрічі Володимира Чубірка та керівника представництва банку в Україні Лілією Чернявською.
Проект твердих побутових відходів – сектор, що також є прийнятним для фінансування відповідно до Рамкової угоди банку для України щодо муніципальної інфраструктури України.
В рамках проекту Закарпаття може створити полігони, побудувати три сміттєпереробні комплекси. Компанія АВЕ вже готова долучитися до проекту.
«Нам треба активніше долучатися до вирішення «сміттєвої» проблеми в краї. Наші річки, узбіччя доріг потопають в смітті. Нам треба рішучих кроків в цьому напрямку, застосовувати європейський досвід та технології. На Берегівщині ЄС співфінансує зведення сміттєпереробного комплексу. І в інших районах області, за необхідності, можливо їх звести. Європейський банк готовий інвестувати в ці проекти – про це вже домовлено», — резюмував керівник ради.


Прес-служба облради