Завітала в екоцентр осінь золота

Синім птахом промайнуло гаряче літо, і з багрянцем калини непомітно прийшла осінь. І хоча трохи сумно за літом, проте красуню осінь усі зустрічають з трепетом у душі. І не дивно, адже щедра осінь зачаровує нас своєю красою, пригощає щедрими дарами.
Тільки доторкнеться осінь до дерев, відразу й одягне їх у святковий одяг. Гармонія осінніх барв і звуків зачаровувала художників і поетів. Свою любов до осені вони переносили у картини і вірші.
Не обійшла своєю щедрістю і теплотою осінь і наше мальовниче місто Виноградів. Нещодавно на базі Виноградівського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді  відбулося свято осені під назвою ,,Завітала в гості золота осінь”.  Влаштували його вихованці гуртків ,,Знавці лікарських рослин” та ,,Фітодизайн” під керівництвом керівників гуртків Мельник О. І. та Свищо О. М.
У гарно оформленому різнокольоровими кульками, листям, квітами залі, була представлена виставка ,,Дари осені”. Юннати та гості свята мали змогу ознайомитися з різноманітністю овочів та фруктів у свіжому та консервованому вигляді. Свято супроводжувалось мультимедійною презентацією, загадками, цікавими конкурсами, мелодійними віршами та веселими піснями про осінь.
Яскравим акцентом свята стала інсценізація пісні ,,Ходить гарбуз по городу”, де діти в чудових костюмах виконували ролі овочів, а також пісенний виступ ,,Звідкіль приходить осінь”  Сніжани Седякіної.
Свято пройшло у веселій, творчій атмосфері. Захоплені красою та багатством осені, діти та гості свята довго будуть згадувати цей день.
Оксана Мельник,
керівник гуртків Виноградівського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді