ДОЛЯ ОБДІЛИЛА ЇХ ЗДОРОВ’ЯМ, АЛЕ ЩЕДРО ОБДАРУВАЛА ЩИРІСТЮ І ЛЮДЯНІСТЮ

Напередодні Міжнародного дня інвалідів на традиційний вогник, як і щороку, зібралися члени районної спортивно-реабілітаційної організації інвалідів «Відродження».
– Поздоровити вас, друзі, немає з чим. Коли людина не має здоров’я – з чим її вітати? З Днем інваліда? Це, власне, не свято – для нас це привід зустрітися і порадіти спілкуванню. Так, я радий бачити кожного з вас і тішуся, що ми знову разом, – цими словами розпочав той захід, звертаючись до своїх товаришів, голова районної спортивно-реабілітаційної організації інвалідів «Відродження» Євген Штейгер.
А відтак виконав приємну місію – з нагоди Міжнародного дня інвалідів та за вагомий внесок у розвиток спорту нагородив почесними грамотами Олександра Дяжура, Юрія Драба та Олександра Кіша. Крім того, кожен учасник заходу отримав грошову премію. А тим часом до всіх присутніх на вогнику звернувся в.о. начальника управління соціального захисту населення Володимир Павицький, який, зокрема, зазначив:
– В нашому управлінні діє відділ по роботі з інвалідами, який вас обслуговує. Ви буваєте в нас. Ми забезпечуємо вас санаторно-курортними путівками на оздоровлення і реабілітацію, а також протезними виробами (робимо індивідуальні замовлення). Але обслуговуємо не тільки членів «Відродження» – в районі є загалом 6321 інвалід. Протягом поточного року до Департаменту соціального захисту населення для влаштування осіб у будинки-інтернати на постійне місце проживання направлено 8 пакетів документів (наразі влаштовано троє інвалідів). Видано 125 направлень інвалідам на отримання протезно-ортопедичних виробів, технічні та інші засоби реабілітації. Прийнято 193 заяви для надання одноразової грошової допомоги  особам з обмеженими можливостями. 30 інвалідів забезпечено інвалідними візками, 34 ветеранів війни, інвалідів загального захворювання – санаторно-курортними путівками. За даними райполіклініки, зубопротезовано 13 осіб із числа інвалідів. Проводиться робота й по працевлаштуванню людей з обмеженими можливостями, по їх навчанню та перекваліфікації. Тож звертайтеся, ми завжди раді вас бачити. Будемо забезпечувати та підтримувати вас усім, чим тільки можемо.
Завітав на ту зустріч й один із надійних спонсорів організації «Відродження» Євгеній Ярина, який давно співпрацює з організацією і знає про біди та потреби її членів. Саме тому, маючи налагоджені зв’язки, по своїм каналам він «пробиває» гуманітарну допомогу з-за кордону, зокрема, з Франції та Голландії (інвалідні візки, спеціальні ліжка та інше устаткування для інвалідів).
У тісному колі, в дружній атмосфері, за святковим столом довго тривала та зустріч. Інваліди спілкувалися між собою, ділилися буденними турботами та розповідали про свої лабіринти долі, яка обділила здоров’ям, але щедро відміряла випробувань і обдарувала щирістю, чуйністю та людяністю. Тому члени організації «Відродження» так підтримують один одного.
А ще звучали на вогнику подяки постійним спонсорам: Івану Бушку, Єфиму Розенталу, Емілу Токачу, Еверсу Йоргу, Євгенію Ярині. Добрим словом згадували інваліди цих щирих  благодійників і тішилися, що організація «Відродження» може розраховувати на їхню допомогу і сприяння.


Ганна КОБАЛЬ