icon clock17.10.2014
icon eye34

ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ І ЗАТВЕРДИЛИ ОЦІНКУ ЗЕМЛІ В ШАЛАНКАХ

У середу, 15 жовтня, відбулося друге засідання двадцять шостої сесії районної ради шостого скликання. У сесійній залі, крім районних депутатів, були присутні депутат обласної ради Артур Івашко, активісти, а також батьки з малятами с. Хижа, котрі прийшли вимагати від районних депутатів виділити кошти на проведення робіт по зведенню свердловини в селі. Планувалося розглянути і обговорити дванадцять питань, які потребують негайного вирішення. Крім того, депутати включили до порядку денного питання про внесення змін до програми паліативно-хоспісної допомоги, та підтримали пропозицію голови райдержадміністрації Віталія Любки під час прийняття змін до районного бюджету перенаправити кошти на програму подолання бідності.
Було змінено черговість розгляду питань порядку денного, які зініціював Еден Албок, і спочатку затвердити зміни до районного бюджету, а наступним обговорити питання щодо затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земельної ділянки за межами с. Шаланки.
Начальник фінансового управління РДА Валерія Варга ознайомила присутніх зі всіма пропонованими змінами до бюджету. Зокрема, пропонується перерозподілити кошти із резервного фонду і направити на програми 360 тис. грн. (290 тис. – на програми охорони здоров’я і 70 тис. –  на сміттєзвалище), а також 10 тис. на дотації Чепі, 8 тис. – Вербівцю і три тисячі управлінню праці та соціального захисту населення на соціальні послуги фізичним особам, які здійснюють догляд за громадянами похилого віку. Також було запропоновано виділити 200 тисяч грн. із районної освіти і передати їх на цільову субвенцію Хижанській сільській раді на будівництво глибинної свердловини та 117 тис. Великій Копані на утримання дитячого садка, який планується відкрити у листопаді.
Депутат Тетяна Граб попросила колег підтримати питання щодо виділення коштів для проведення водопостачання для дитсадка в Хижі, який не працює через відсутність води. Про важливість цього питання наголошували у своїх репліках  Надія Копча і Петро Понедільник, але вони виступили проти того, щоб відбирати кошти від освіти. Олег Любімов запропонував виділити 200 тис. грн. на потреби Хижанського дитсадка, а також 30 тисяч на програму подолання бідності з резервного фонду і депутати підтримали його одноголосно.
Затим взялися за обговорення найбільш дискусійного питання, яке стало, за словами головуючого, каменем спотикання – про виділення земельної ділянки для сонячної електростанції у Шаланках, бо через це, мовляв, «валяться» і не приймаються більш важливіші для району питання. Але не обійшлося без незначної суперечки через неточність підрахунків голосів лічильною комісією під час голосування. Кілька разів депутати переголосувували. Тому було прийнято рішення про поіменне голосування, але з цим не погодився Петро Понедільник, який в знак протесту через порушення регламенту покинув сесійну залу, а слідом за ним вийшов і Василь Цуцуп. Та це не завадило депутатам більшістю голосів  (34) проголосувати «за». Від імені громади Шаланківський сільський голова Віктор Альохін подякував народним обранцям.
Відтак головуючий знову оголосив про перерву через інші дискусійні питання порядку денного, які потребують додаткового обговорення. Тож – далі буде…


Любов ТОКАЧ