Геннадій Москаль підніматиме перед урядом питання фінансування Програми протипаводкового захисту в басейні р. Тиса

«Програма комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області, яка має забезпечити захист населених пунктів та сільськогосподарських угідь, фактично не фінансується з 2013 року, — каже голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. — Тоді зазначена Програма увійшла в загальнодержавну цільову програму розвитку водного  господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року. В 2013 році лише частково погашено кредиторську заборгованість на виконані  в попередньому році роботи. У 2014 будівельні роботи взагалі не виконувались й також частково було погашено 29 відсотків кредиторської заборгованості за виконані роботи в 2012-2013 роках».
За словами керівника краю, у поточному році планується також лише погашення залишку кредиторської заборгованості. Нині двадцять об’єктів, будівництво яких розпочато у 2009-2012 р.р. на суму близько 125 мільйонів гривень, не завершені. Ще на трьох об’єктах, по яких у 2012 році після тендера визначені переможці, роботи не розпочалися.
Аби виправити ситуацію з вкрай критичним станом фінансування такої важливої для Закарпаття програми, Геннадій Москаль ініціює зустріч з прем’єр-міністром, міністром екології та природних ресурсів та міністром фінансів. «Необхідно це питання зрушити з мертвої точки», — наголошує Геннадій Москаль.
Прес-служба Закарпатської ОДА