ГОЛОВА ДЕРЖАВНОЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ ПОБУВАЛА НА ВИНОГРАДІВЩИНІ

Минулої суботи у великому залі будинку влади відбулася робоча зустріч голови ДКС України Тетяни Слюз із керівниками та бухгалтерами бюджетних установ. У роботі наради взяли участь голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк, голова районної ради Олег Любімов, керівник апарату РДА Юрій Продан, голова казначейської служби у районі Світлана Лакатош, начальник управління фінансів РДА Валерія Варга, керівники та спеціалісти управлінь райдержадміністрації.
Голова ДКС України Тетяна Слюз презентувала Концепцію розвитку казначейства, перехід до системи дистанційного обслуговування клієнтів, розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. Гостя зі столиці вела мову про бюджетне законодавство, бюджетний Кодекс та формування місцевих бюджетів, про реформу, плюси та мінуси цього процесу, використання коштів з державного фонду регіонального розвитку, переваги дистанційного казначейського обслуговування, що значно зменшить фінансові витрати, забезпечить високий рівень достовірності інформації. Електронна звітність, електронна печатка та підпис з допомогою карт-рідер чи спеціальних флешок дасть можливість бюджетним установам працювати в режимі реального часу.
Ведучи мову про децентралізацію влади, Тетяна Слюз зазначила, що у Закарпатській області ще не затверджено перспективний план об’єднання громад, процес проходить повільно. Наголошувала, «децентралізація для бюджетів має виключно позитивний вплив із точки зору фінансів – вигідний, оскільки кошти з державного фонду регіонального розвитку розподіляються між об’єднаними громадами».
На завершення зустрічі Михайло Русанюк щиро подякував за те, що поважна особа знайшла можливість відвідати Виноградівщину і зустрітися з сільськими головами, бухгалтерами бюджетних організацій.
Після наради Тетяна Слюз та Михайло Русанюк ознайомилися з роботою управління казначейської служби району.
Вл. інф.