ВОГОНЬ ГАСИЛИ КІЛЬКА ДНІВ

Тільки за серпень поточного року за спекотної погоди та необережності людей на території району виникло 28 пожеж, з яких 22 – загорання сухої трави та чагарників, 6 – у житловому секторі громадян.
Станом на ранок 17 серпня продовжувалася ліквідація пожежі на сміттєзвалищі в м. Виноградів, яка виникла 14 серпня. На гасіння залучено 8 одиниць техніки та 34 чоловіків особового складу. Від Виноградівського виробничого управління житлово-комунального господарства 5 одиниць техніки та 15 чоловік.
З метою недопущення виникнення таких пожеж, ДСНС звертається до всіх жителів району з проханням припинити випалювати сухотрав’я, чагарники і всілякий мотлох та дотримуватися елементарних вимог пожежної безпеки, перебуваючи на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі. Також громадянам треба бути дуже обачними при палінні, не кидати недопалків на суху траву, не розпалювати багаття поблизу сухостою, лісових насаджень, полів. Пильно стежити за тим, щоб діти не бавилися сірниками і запальничками. Не бути байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити займання сухої трави на самому початку легко – досить вилити на неї відро води чи прикидати землею.
Також у гонитві за прохолодою краяни масово тягнуться до води, особливо на вихідні чи святкові дні, а про особисту безпеку часто-густо забувають. Усього з початку року на водних об’єктах Закарпаття вже потонула 31 людина. Це на 5 потопельників більше, ніж за цілий 2014 рік. Тільки у Виноградівському районі у поточному році внаслідок порушення правил поведінки на воді загинули 8 людей, з яких 3 неповнолітніх.
Виноградівський районний відділ Управління ДСНС України у Закарпатській області