ВИНОГРАДІВЩИНА ЗУСТРІЛА ГЕРОЇВ

BUR_8191У середу ввечері громада Виноградівщини з нетерпінням очікувала повернення воїнів-героїв 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади із зони бойових дій, зокрема, Дебальцевого. Центральну площу міста заполонила молодь, діти, дорослі, родичі та друзі воїнів. З букетами квітів, жовто-блакитними прапорами, повітряними кульками та духовим оркестром вони зустрічали рідних та незнайомих військовослужбовців. Коли з вулиці Пушкіна на площу завернули два автобуси, радості не було меж. Оплесками, щирими усмішками, сльозами на очах та хлібом-сіллю присутні зустрічали наших героїв. Після виконання Державного Гімну вояків привітала з поверненням додому із дебальцівського плацдарму керівник району Юдіта Петеі: «Вся Україна пишається вашим героїзмом та відвагою. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, ви з честю та гідністю виконали всі завдання, які були поставлені перед вами. Вітаю вас, дорогі захисники, з поверненням на рідну землю, вітаю ваших рідних, близьких, які завжди вірили, що їхні сини, брати, чоловіки знову переступлять поріг рідної оселі. Дякуємо вам за те, що у наших домівках мир. Хай доля оберігає вас. Слава Україні! Героям слава!».
Щирими словами вдячності привітав відважних захисників вітчизни мер міста Степан Бочкай:
– Хвилюючу мить переживаємо ми в ці хвилини, коли наші герої, наші земляки повернулися з війни до рідних домівок, до своїх близьких, до рідного міста. Ви бачили смерть, горе, розруху. Ви боролись з переважаючим в озброєнні противником. І ви вистояли, виконали наказ. А головне – повернулись додому живими, здоровими. Ми пишаємось вами. Прийміть низький уклін за ваш ратний подвиг, дорогі земляки.
BUR_8283Після вітальної промови в. о. Виноградівської військової частини Олександра Байдака  на площі пролунали гасла: «Слава Україні! Героям слава!». Відтак рідні, друзі, волонтери та навіть незнайомі люди з безмежною радістю, щирими посмішками тепло обіймали та цілували обпалених війною військових, котрим у ХХІ столітті довелося воювати за свою Батьківщину, оберігати її від агресора.


Вл. інф.
Фото Івана БУРКАЛА